WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 x een opgeruimd huis

Heb jij dat ook, dat je – nu de zon zich weer vaker laat zien – spontaan de schoonmaakkriebels krijgt? Dan zijn deze handige schoonmaakhacks speciaal voor jou. Plus, een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd! (in samenwerking met AEG)

Een snelle opfrisser

Een frisse geur in huis zorgt voor een instant schoon gevoel. Bepaalde planten breken muffe geurtjes af en zorgen voor een schonere lucht. De lepelplant, blauwvaren, zebragras en calathea zijn voorbeelden van zulke natuurlijke luchtverfrissers. Wist je dat een stofzuiger ook helpt bij het creëren van een gezond leefklimaat? De AEG FX9 stofzuiger bijvoorbeeld, vangt fijne stofdeeltjes en haren op en zorgt in 5 stappen voor een zuiverdere lucht.

Van het kastje naar de muur

De muren worden vaak overgeslagen tijdens reguliere poetssessies. Maar het verwijderen van vingerafdrukken, vuil, stof en rook heeft echt invloed op hoe schoon je huis is. Haal eerst alles wat tegen de muur staat weg, zodat je lekker vooruit kunt met poetsen. Begin ongeacht het soort muuroppervlak met het afstoffen van de wanden met behulp van een schone, zachte bezem, stofborstel of gebruik ook hiervoor de stofzuiger.

Qua schoonmaakmiddelen geldt: probeer het middel altijd eerst op een kleine onopvallende plek uit. Zo weet je zeker dat het middel de muur niet beschadigt. Een warm sopje is vaak al voldoende om de muur een opfrisbeurt te geven. Voor hardnekkige vlekken gebruik je water met een scheutje witte azijn, ammonia of wat zuiveringszout.

In het licht

In de categorie ‘onderaan-het-schoonmaaklijstje’ staat het boenen van hanglampen en staande lampen. De slimste schoonmaakmethode voor lampen hangt af van het materiaal van de kap. Een lamp met een stoffen kap kun je met een stofdoek of plumeau afnemen, maar soms lijkt het of de lamp op die manier alleen maar meer stof aantrekt. Probeer ‘m in zo’n geval eens schoon te maken met een pluizenroller. Zo krijg je vuil, stof, haar of andere deeltjes in een mum van tijd weg. Een lamp van chroom of RVS krijg je gemakkelijk weer blinkend met een schoonmaakdoek met daarop wat babyolie.

2x zo snel klaar

Ook raamdecoratie kan een crime zijn om schoon te maken. Vooral decoratie van stof is kwetsbaar. Het afstoffen van jaloezieën is misschien nog wel de meest tijdrovende klus, omdat je met een plumeau of stofdoek afzonderlijk langs elke jaloezie moet gaan. Gelukkig kun je deze, net als andere raamdecoratie gemakkelijk stofzuigen op de laagste stand, met een speciale zuigmond. De zuigkracht van de AEG FX9 wordt automatisch aangepast aan het type oppervlak dat wordt gezogen.

nog meer: wooninspiratie