WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een slim huis in 5 stappen

Een slim huis, dat klinkt aantrekkelijk. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar stel dat alles mogelijk is, wat wil jij dan met domotica bereiken in jouw woning? Ga je voor meer veiligheid, meer comfort of juist voor volop gemak? (in samenwerking met Busch-Jaeger)Een slim huisDat er veel mogelijkheden zijn om een slimme woning te creëren, kun je lezen in het artikel ‘Weet jij wat domotica is?’. Of het nou om de verlichting gaat, de verwarming of de deurcommunicatie, je kunt het allemaal via één app op je tablet of smartphone, de laptop of het wandpaneel van Busch-Jaeger aansturen. Heerlijk overzichtelijk. Maar wat past nou het meeste bij jou? Breng, voordat je tot een aankoop overgaat, in kaart wat jij verlangt van zo’n systeem.

1. Inspiratie

Dus wat vind jij echt belangrijk? Fantaseer er maar op los en schrijf al je wensen op. Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan inspireren door Busch-free@home®, zij maakten een mooi filmpje over de toepassingen van domotica in huis.

2. Dít vind jij het belangrijkst

Nadat je je wishlist hebt gemaakt, zul je zien dat er een ding duidelijk is geworden: ga je voor het gemak –je hoeft bijvoorbeeld niet meer op te staan om de gordijnen dicht te doen, voor meer comfort – zoals thuiskomen in een warm huis, of voor meer veiligheid? Met dat antwoord ga je kijken naar wat daadwerkelijk de mogelijkheden zijn.

3. Veiligheid vergroten

Staat veiligheid hoog in het vaandel, dan denk je wellicht in eerste instantie aan de voordeur. Dat is ook zeker een punt van aandacht. Hoe fijn en veilig is het tenslotte dat je al kunt zien wie er voor de deur staat voordat je die opent? Maar heb je ook aan de gordijnen of de jaloezieën gedacht?

4. Is verlichting voldoende?

De timer op de verlichting ken je ongetwijfeld. Jarenlang was het gebruikelijk om elke dag om tien uur ’s avonds de verlichting aan te laten springen als je op vakantie ging. Veilig, want dan leek het alsof er iemand thuis was. Daar trappen de inbrekers van nu niet meer in, als de gordijnen standaard open blijven. Sterker nog: het geeft ze vooral meer zicht op het lege huis.

5. Nog slimmer!

Met het free@home-systeem van Busch-Jaeger, kun je niet alleen de gordijnen of jaloezieën sluiten terwijl je op de bank blijft zitten, je kunt ook gebruik maken van de timer of zelfs van de schemerschakelaar. Zo zorg je ervoor dat de gordijnen dichtgaan op het tijdstip dat jij hebt ingesteld of –nog leuker- zodra het gaat schemeren. Als je dat combineert met het automatisch aanspringen van bepaalde lampen, zal iedereen denken dat je gewoon thuis bent.

6. Diverse scènes

Verschillende momenten op de dag, en verschillende acties vragen om elk hun eigen sfeer in huis. Als je rustig zit te lezen, vraagt dat om een andere sfeer, dan wanneer je staat te koken. Door voor elke activiteit een eigen scène aan te maken, kun je met een druk op de knop de complete sfeer in huis veranderen. Die scène omvat niet alleen verlichting, maar je neemt hier ook de verwarming en bijvoorbeeld de gordijnen in mee.

Over Busch-free@home®

Busch-free@home® van Busch-Jaeger is een huisbesturingssysteem dat van elk huis eenvoudig een intelligente omgeving maakt. Favoriete instellingen zijn te kiezen met een slimme schakelaar op de wand of (op afstand) met tablet of smartphone. Intuïtief, praktisch, comfortabel en energie-efficiënt. Word een dirigent van je eigen woning. Kijk voor meer informatie op www.busch-jaeger.nl. Wil je zien hoe Busch-free@home® werkt? Bekijk dan het youtube-kanaal van Busch-Jaeger eens.

Bron: in samenwerking met Busch-Jaeger

nog meer: wooninspiratie