WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Persoonlijk en origineel: de mix & match keuken

Soms staat de keuken waar je al jaren van droomt gewoon kant-en-klaar in die ene woonwinkel te stralen. Handig, maar die droomkeuken ligt niet áltijd voor het grijpen. Vind je niet precies wat je zoekt? Dan kan een eclectische mix van losse meubels en keukenapparatuur de oplossing zijn.

In samenwerking met Bruynzeel Keukens

1. Blijf trouw aan je persoonlijke stijl

Op het moment dat je je gaat oriënteren op een nieuwe keuken komt er veel informatie op je af en lijken de mogelijkheden eindeloos. Het allerbelangrijkste is dan ook: trends volgen is leuk, maar blijf trouw aan je persoonlijke stijl. Een keuken koop je meestal voor een lange periode, dus zorg dat je er lang plezier van kan hebben.

2. Durf kleuren te combineren

Een keuken in natureltinten is natuurlijk prachtig, maar durf ook te experimenteren met kleur. Diepe blauw-, groen-, en bruintinten geven sfeer en warmte aan een keuken. Neem deze keuken van Bruynzeel Keukens met een nachtblauw keukenblok met keukenkasten in warm walnoothout. Een goudkleurige kraan, spoelbak en greeplijsten geven het geheel glans.

3. Mix & match

Een strakke keuken van een praktisch, onderhoudsvriendelijk materiaal kan heel goed samengaan met bijvoorbeeld een goudkleurige spoelbak. Ook met het werkblad kun je een statement maken in de keuken. Denk aan een werkblad van composiet (een mix van hars en kwartsiet), natuursteen of een mooie houtsoort. Of wat dacht je van bijzondere frontjes of grepen? Ook de wand achter het werkblad is bepalend voor de uitstraling van de keuken: een contrasterend materiaal (bijvoorbeeld een warme houten keuken met een witte tegelwand erachter) werkt goed. Ook tof: twee verschillende keukendeuren verwerken in de keuken. Een keuken kun je ook altijd in een andere opstelling laten ontwerpen, passend bij jouw keukenruimte. Durf te mixen & matchen!

4. Is er voldoende balans?

Zo’n eclectische stijl in de keuken mag prachtig zijn, enige balans in het geheel is wel gewenst. De truc is om bepaalde materialen en kleuren op meerdere plekken terug te laten komen waardoor er eenheid ontstaat. Regels en grenzen zijn er eigenlijk niet: eigen smaak en creativiteit zijn leidend bij het samenstellen van een persoonlijke keuken. Een zorgvuldig bij elkaar gezochte keuken met op elkaar afgestemde kleuren en materialen zorgt voor een persoonlijke sfeer waar een kant-en-klare keuken amper tegenop kan boksen. Lekker mixen & matchen dus!

Blij met je keuken maar kan de ruimte wel een upgrade gebruiken? Met deze 5 makkelijke stylingtips geef je de keuken binnen een dag een stijlvolle uitstraling.

nog meer: wooninspiratie