WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Originele plekken voor een vrolijke urban jungle

De Bromelia is er in alle mogelijke kleuren. Als je er een aantal bij elkaar zet, ontstaat een vrolijke urban jungle. En die verdient een bijzondere plek. Bloggers Jessica en Fleur laten zien hoe! (in samenwerking met Bromelia)

bromelia planten in bak met keuken achtergrond

bromelia planten in rose plantenbak in trappenhuis

Oerplant

Of het nou de woonkamer, de overloop of de slaapkamer is, overal maken wij plek voor bloemen en planten. In de woonkamer zijn we het inmiddels wel gewend om groepjes groen terug te zien, maar juist ook door de zuiverende werking is het een heel goed idee om ook een plant op je nachtkastje te zetten. Extra leuk is het om eens voor een hele afwijkende plek te kiezen. Iedere keer wanneer wij de trap aflopen, worden we vrolijk als we langs de plantenbox met bromelia’s lopen. Een plaats die normaal gesproken leeg blijft – op de spullen die tijdelijk geparkeerd worden in de hoop dat ze mee naar boven worden genomen na dan – fleur je enorm op met deze felgekleurde, oersterke planten.

bromelia planten op kastje

Een keer per week water is genoeg voor

maanden bloeiplezier

Je kunt het bijna niet geloven, maar er zijn ruim tweehonderd soorten te verkrijgen van deze eeuwenoude plant (er wordt gedacht dat bromelia’s al zo’n 65 miljoen jaar geleden bestonden). Zoals je in de plantenbakken kunt zien, hebben wij er al wat bij elkaar verzameld. Ze helpen je allemaal om de luchtzuiverheid in je huis te verbeteren én door hun knallende kleuren zorgen ze ook nog eens voor een heerlijk zomers sfeertje. Wij houden zelf van planten die erg makkelijk zijn in onderhoud, want stiekem zijn onze vingers niet zo groen. De Bromelia lijkt de perfecte kandidaat: hij verbruikt weinig water, een keer per week water geven is genoeg en dan heb je 3-6 maanden bloeiplezier.

Mix en match

In zijn eentje is deze latina al een feestje om te aanschouwen, maar zeg nou zelf: als je een groepje Bromelia’s bij elkaar zet, creëer je in een handomdraai een heuse urban jungle. Wij houden van zo’n soort klein oerwoud in je huis, als oase van groen. Middenin de woonkamer, maar ook leuk in de werkkamer of zelfs in de keuken. En als je dan kiest voor niet standaard plekje, zoals bovenop een industriële designkast, krijgt het tafereel alle aandacht die het verdient.

bromelia planten in rose plantenbak

Magische vormen in prachtige kleuren

Je kunt de verschillende bromelia’s natuurlijk ook nog stylen in verschillende kleuren potten, of werken met lage en hoge bakken. Met dat stoere donkergroen en de afstekende ‘bloemen’ haal je zo een echte eyecatcher in huis. Al die magische vormen in paars, knalrood of roze…  Knap staaltje design van moeder natuur!

PRCHTG

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: Bromelia

nog meer: wooninspiratie