WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Is dit de designstoel voor jou?

Van Eames kuipstoeltjes tot de spiegellamp van Tom Dixon; menig interieurliefhebber heeft een designklassieker op zijn of haar verlanglijst staan. Dat begrijpen we helemaal – niets geeft je interieur zo’n boost als een mooi designstuk. (promotie)

Leolux Palone Paradise

Iconisch en tijdloos

Met de aankoop van een designklassieker ben je verzekerd van een eyecatcher in huis waar je een leven lang plezier van hebt. De tijdloze uitstraling van deze meubels is ook mooi meegenomen. Wil je na een aantal jaren toch iets anders? Dan verkoop je ‘m net zo makkelijk weer door. Voor een mooie prijs wel te verstaan, want designklassiekers behouden hun waarde. Nog leuker is het natuurlijk om er zelf volop van te genieten en er een familiestuk van te maken.

Pallone: een stoel met humor

Een echte klassieker op het gebied van fauteuils is de Pallone (Italiaans voor bal) van Leolux. Deze futuristische leren zitbal werd in 1989 door Roy de Scheemaker ontworpen voor het educatieve ‘Huis van de Toekomst’. Inspiratie haalde Scheemaker uit de films Goldfinger en Barbarella en de strip Baardmans en Kale. Scheemaker omschrijft zijn stoel graag als ‘een stoeltje dat geestig is en humor heeft’.

Het ontwerp werd een enorme hit en sleepte onderscheidingen zoals ‘Beste Nederlandse Meubelontwerp’ en ‘Goed Industrieel Ontwerp’ in de wacht. De ijzersterke vorm van de stoel is tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven.

Haal jouw eigen Pallone in huis

Zie jij jezelf al helemaal zitten op een Pallone? Thuis, met een fijn boek of een serie? Goed nieuws! Momenteel is de fauteuil in acht speciaal geselecteerde kleurcombinaties verkrijgbaar voor een mooie actieprijs. De kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren van acht bijzondere vogels. Zelf je eigen kleuren kiezen kan bij Leolux natuurlijk ook altijd! De Pallone stoelen uit deze exclusieve ‘Paradise’ serie zijn samengesteld uit hoogwaardig Senso-leer.

Bron: in samenwerking met Leolux

nog meer: wooninspiratie