WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Oase van rust: zo creëer je een droom van een slaapkamer

Een goede nachtrust is goud waard. De inrichting van de slaapkamer speelt daarbij een belangrijke rol. Wij geven tips voor het kiezen van de fijnste kleuren en materialen, waardoor de slaapkamer een droomplek om helemaal tot rust te komen wordt.

In samenwerking met Beter Bed

vtwonen-beterbed-2

Materialen met een rustieke uitstraling

Trendwatchers zijn het erover eens: back-to-nature wordt dé trend voor 2021. Natuurlijke materialen zijn hot! Stylist Liza Wassenaar creëerde in aflevering 10 van ‘Weer verliefd op je huis’ een rustgevende slaapkamer, zonder poespas. Als stevige basis koos ze voor bed Craft van Beter Bed Select, dat met zijn ruwe vormen en materialen perfect past binnen de down-to-earth interieurtrend. Bij de vormgeving van het bed is een rustieke, lichte eikenhoutkleur gemixt met een stalen frame. Lekker robuust én een tikje industrieel.

Aardse kleuren

De warme structuur van het hout vormt een prachtige match met Flexa’s kleur van het jaar 2021, Brave Ground, op de muur. Liza laat in Utrecht zien dat deze warme honingkleur goed samengaat met natureltinten. Combineer crispy witte lakens met zandkleurig beddengoed en een nonchalant over het bed gedrapeerde sprei, dat zorgt voor een natuurlijke rust. Bang dat het saai wordt? Breng dan assymetrie aan met de styling: schemerlamp aan de ene kant van het bed, designkruk met mooie objecten aan de andere kant. Het resultaat is speels en verrassend.

Opgeruimd staat netjes

Rust creëren in de slaapkamer doen we natuurlijk ook door ‘m netjes te houden. Laat dus geen kleding op de grond slingeren en zorg dat kasten en lades dicht zijn. En… begin de dag goed met het opmaken van het bed! Zo ziet de slaapkamer er direct netjes uit en is het ook meteen opgeruimd in je hoofd. Te veel accessoires leiden af, plaats in de slaapkamer dus alleen datgene wat je écht nodig hebt of waar je blij van wordt. Want het allerbelangrijkste voor een goede nachtrust is een fijn bed, de rest houden we het liefst zo sereen mogelijk. Slaap lekker!

Wil jij jouw slaapkamer omtoveren tot een oase van rust?

De fijnste (én betaalbare!) slaapkamerproducten zijn te vinden bij Beter Bed. Gemaakt van de beste materialen zodat je er járen mee vooruit kunt. Beter Bed helpt en verrast jou met een aansprekend advies, inspiratie en ideeën voor een optimale rust- en slaapbeleving. Ontdek het aanbod op beterbed.nl.

nog meer: wooninspiratie