kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuwe look in huis in 5 stappen

Zin in iets nieuws, maar weinig tijd? Met deze 5 stappen geef je je huis een eenvoudige en snelle make-over met verrassend veel effect. (promotie)

1. Muur in de spotlight

Met nieuw behang geef je je huis binnen no time meer pit. Kies voor een opvallend dessin of mooie textuur om een accentmuur te creëren. Let bij de keuze van je accentmuur op de lichtinval. Leg je het accent op de achterste muur dan breng je de ruimte visueel naar je toe. Een accent op een zijmuur werkt ruimte verlengend. Combineer behang én verf om een meer kleurrijk geheel te creëren.

2. De deur als stijlobject

Wist je dat je met alleen nieuwe binnendeuren al een nieuwe look in huis kunt creëren? Deuren kunnen echte eyecatchers worden in je interieur. Kies voor een deur passend bij je woonstijl. Spannende lijnen in de deur, panelen of een aparte glasverwerking; wat is jouw favoriet?

En heel fijn: als je kiest voor een deur van Svedex hoef je hem alleen maar op te hangen en klaar! Het Nederlandse Svedex maakt al meer dan zestig jaar vernieuwende afgelakte stijldeuren. In talloze variaties en al voor je afgelakt met Svedex Superlak®. Schilderen hoeft niet meer. Bovendien zijn ook het glas en slot al voor je gemonteerd. Hoe handig is dat!

3. Focus op de vloer

Mix & match vloerkleden; denk aan kleur, formaat, motief en structuur. Je geeft de vloer zo een nomadisch accent. Leg meerdere vloerkleden over elkaar waardoor je een uniek patchworkeffect krijgt. Door vintage en nieuwe tapijten met elkaar te combineren creëer je een bohemian chic sfeertje. Ook mooi in een industrieel of strak ingericht huis.

4. Spelen met licht

Licht heeft een grote invloed op kleuren, sfeer en ruimtewerking in je huis. Je kunt volop spelen met licht door je huis bijvoorbeeld elk seizoen in een ander schijnsel te zetten. Dat kun je al doen door lichtbronnen strategisch te verplaatsen. Dat hoeft niet veel om het lijf te hebben. Zet bijvoorbeeld eens een lamp tussen de bladeren van de planten en laat het licht omhoog schijnen of plaats een vloerlamp en licht je net behangen accentmuur uit.

5. Groeperen

Groeperen is het toverwoord om nieuwe accenten in huis te leggen. Zet bijvoorbeeld een groep kamerplanten bij elkaar. Combineren met verschillende soorten mag; palm, ficus, vetplantjes en cactussen. Met potten in dezelfde tinten en materialen, zorg je voor eenheid. Doe dit ook met je favoriete accessoires en souvenirs; maak een mini-expositie en stal ze uit op een bijzettafel, plank of in een letterbak.

Bron: in samenwerking met Svedex

nog meer: wooninspiratie