Nieuwe bank kopen? Hier moet je op letten.

Een nieuwe bank moet mooi en origineel zijn, lekker zitten en het liefst ook betaalbaar zijn. Best lastig, want er valt zoveel te kiezen. Met deze tips wordt de zoektocht naar een nieuwe bank een makkie! (in samenwerking met COR)Zo kies je een bank

Plek voor de bank

Bepaal eerst waar de bank moet komen te staan. Zet je ‘m tegen de muur, voor het raam of los in de ruimte? De plek heeft invloed op de vorm en grootte van je bank. Als je de bank voor het raam zet, kun je het beste kiezen voor een model met een lage rugleuning. Als je klein woont, is een lange 2-zitsbank of 3-zitsbank op hoge poten een goede keus. Heb je een ruime woonkamer? Kies dan voor een hoekbank die je los in de kamer zet. Dan komt de bank goed tot z’n recht en lijkt je woonkamer nog groter. Tip: een hoekbank is vaak groter dan een lange bank, maar biedt niet per definitie meer zitplaatsen.

Meten is weten

Wees je bewust van het feit dat een bank in de winkel bijna altijd kleiner lijkt dan bij je thuis. Meet je droombank daarom zorgvuldig op. Door thuis een aantal kranten op de grond te leggen ter grootte van de bank, kun je bepalen of het past en je genoeg loopruimte over houdt.

Lekker zitten

Ga je voor een lekkere plofbank waar je diep in wegzakt of zit je liever wat meer rechtop? Goed om te weten als je op zoek gaat naar een nieuwe bank. Een bank met een actieve zit heeft een relatief kort zitgedeelte, terwijl een diepere bank meer ruimte biedt om te relaxen. Als je languit op je bank wilt liggen, dan is een hoekbank een optie. Heb je een partner die bovengemiddeld lang is, dan kan het vinden van een bank best lastig zijn. Kies in dat geval voor een bank met een diepe zit, die je aan kunt vullen met (rug)kussens zodat een korter iemand ook prettig zit. Laat jezelf een keer goed neerploffen op de bank die je op het oog hebt, dat doe je thuis tenslotte ook!

Designicoon

Een kleurrijke bank is een eyecatcher in je interieur, maar of je die knalgele bank over een jaar nog mooi vindt? Een bank met een neutrale kleur kun je goed combineren met de rest van je interieur en met een paar vrolijke kussen erop haal je toch kleur in huis. Bank Conseta van het Duitse merk Cor is in 1964 gelanceerd en ruim vijftig jaar later nog steeds immens populair. Dat dankt de Conseta aan z’n tijdloze model en het modulaire zitsysteem, waardoor deze klassieker in bijna ieder interieur past. Je kunt de bank onder meer laten uitvoeren met houten poten, een chromen sledevoet, in leer of met stoffen bekleding en als 3-zitsbank of ruime hoekbank. Zo ontwerp je zelf je droombank!

Bron: in samenwerking met COR

nog meer: wooninspiratie