WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuw: tegels van ontwerper Piet Boon

Tegels zijn hartstikke praktisch, kunnen tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te maken. De ideale keuze voor een huishouden met jonge kinderen of dieren. Maar het oog wil ook wat: gelukkig valt er ook op dat gebied genoeg te kiezen. (in samenwerking met Douglas & Jones)Piet Boon signature shell

Door het hele huis

Tegels zijn allang niet meer alleen voor de badkamer of keuken. Waar tegels voorheen nog wel eens werden gezien als kil en klinisch zijn het nu vooral mooimakers die iedere ruimte in huis karakter geven. Stoer voor op de vloer, verrassend voor aan de wand. En combineer je een tegelvloer in de woonkamer met vloerverwarming, dan zit je er altijd warmpjes bij. Voor een speels effect is het mixen met verschillende formaten tegels leuk. Pas wel op in een kleine ruimte, hier kun je het beste kiezen voor één of hooguit twee verschillende varianten.

Giant tile white Piet Boon

Ga voor groot

Het gebruik van grote tegels laat een vertrek groter lijken. Zoals de Giant Tile uit de nieuwe Piet Boon by Douglas & Jones collectie. Die is met zijn afmeting van 120×120 cm niet snel over het hoofd te zien en heel geschikt als stevige basis voor op de vloer. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio drie keramische tegels met een kenmerkende natuursteen- en betonlook. De tegels hebben geen herhaling van het patroon waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn. Wil je echt een statement maken? Ga dan voor dezelfde XL-tegel op zowel de vloer als de wand. De reuzentegels zijn maar 6 mm dik en maakt ze mede daardoor heel geschikt voor allerlei soorten toepassingen. Probeer ze zo naadloos mogelijk te voegen voor een extra rustig en ruimtelijk effect.

Piet Boon Giant Tile Black

Kleur en afwerking

Op het gebied van kleur en afwerking is er ook heel wat om uit te kiezen. Houd je van strak, dan is een effen tegel met gladde afwerking een goed idee. Wit is allang niet meer de standaard, natuurlijke tinten en donkere kleuren zijn bezig met een opmars. Wat te denken van de Black Tile uit de Piet Boon by Douglas & Jones collectie? Een bijzondere tegel met een intens donkere kleur en de natuurlijke eigenschappen van natuursteen. Met zijn vele schakeringen en pittige karakter brengt het een ruimte direct tot leven.

Tip: door het ingetogen en natuurlijke kleurenpalet van de complete collectie zijn alle tegels onderling perfect met elkaar te combineren én daardoor ook heel geschikt voor in kleinere ruimtes.

Als eerste de nieuwe Piet Boon tegels zien?

Breng tussen 3 en 8 oktober een bezoek aan de vt wonen&design beurs. Op de stand van tegelmerk Douglas & Jones kun je de Piet Boon tegelcollectie even goed van dichtbij bekijken. De Giant Tile en de Black Tile worden hier zelfs voor het eerst aan het grote publiek getoond! Zien we je daar?

Bron: in samenwerking met Douglas & Jones

nog meer: wooninspiratie