WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuw huis? Dit is de vloer van het moment

Bij een nieuw huis hoort een nieuwe vloer. Want die vloer is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van het nieuwe interieur. Benieuwd naar de nieuwste trend in vloerenland? Die hebben wij voor je. La tendance du moment: de Hongaarse punt.

In samenwerking met Ambiant

Hongaarse punt

Hoewel de Hongaarse punt veel weg heeft van de visgraatvloer is het wel degelijk een ander soort vloer. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat het patroon uit verschillende ‘punten’ die naar elkaar toe worden gelegd. Het verschil met een visgraatvloer? Dat zit ‘m in het lijnenspel. Bij de visgraatvloer worden de planken in een hoek van 90 graden gelegd, waar dat bij de Hongaarse punt in een hoek van 45 tot 60 graden is. Daardoor sluit alleen het bovenste deel van de plank op een volgende plank aan.

Wist je dat de Hongaarse punt ook als pvc vloer verkrijgbaar is? De vloer uit de vtwonen by ambiant-collectie is niet van echt hout te onderscheiden en is bovendien onderhoudsvriendelijk.

Perfect in een klassiek interieur:

de Hongaarse punt

Klassieker

Doordat de uiteinden schuin worden afgezaagd, zorgt dit voor een strakkere belijning ten opzichte van de populaire visgraatvloer. Waar de visgraatvloer een speelse uitstraling heeft, doordat de planken niet lijnrecht tegenover elkaar liggen, past de Hongaarse punt perfect in een klassiek interieur. Combineer ‘m met uitgesproken meubels, kleuren en patronen voor een eigen moderne twist. Weten hoe deze vloer er in jouw interieur uitziet? Upload een foto van je (woon)kamer en bekijk hoe het bij jou thuis oogt.

Lees ook: Dit is de perfecte vloer voor gezinnen

Kan tegen een stootje

Kies je voor een Hongaarse punt-vloer uit de vtwonen by ambiant-collectie, dan haal je naast dat hij goodlooking is ook een heel onderhoudsvriendelijke variant in huis. Een glas rode wijn over de vloer? Geen stress. Met een doekje is het zo opgelost. Ook ideaal voor koukleumen, want deze pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. En fijn voor de onderburen: door een speciale onderlaag zijn de vloeren sterk geluiddempend.

Wil je ook zo’n stijlvolle en onderhoudsvrije vloer in huis? Ontdek de hele vtwonen by ambiant collectie of bestel eenvoudig een paar stalen.

nog meer: wooninspiratie