WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Natuurlijke materialen in de keuken

Wij zijn fan van zoveel mogelijk natuurlijke materialen in huis. Deze laten zich makkelijk met elkaar combineren en zorgen voor een warme sfeer. In dit artikel laten we je zien hoe je natuurlijke materialen eenvoudig toepast in de keuken. (in samenwerking met Dauby)Natuurlijke materialen in de keuken

Op de muur, vloer of als werkblad

Steen is een natuurlijk materiaal dat het in bijna elke interieur en in elke stijl goed doet. Het heeft de juiste eigenschappen voor een pure, eenvoudige uitstraling. Op de vloer in de keuken staat een natuurstenen vloer niet alleen prachtig, maar is ook reuze praktisch. Een scheut natuurzeep door je dweilwater en hij is voldoende beschermd tegen de meest voorkomende ongelukjes in het huishouden.

Steen is ook geschikt als werkblad en is een prachtig materiaal voor aanrechten en wasbakken. Variërend van bleke, subtiele kalksteen, zachtgrijze leisteen tot donker graniet. Met mozaïektegels van keramiek krijg je extra textuur in de keuken. Ga voor subtiele kleuren of pak juist uit met bronzen metalen tegels van Dauby als tegenhanger bij een rustige basis.

Mooi meubelbeslag

Ook voor de details van je keuken kun je goed gebruikmaken van natuurlijke materialen. De CDF collectie van Dauby bestaat uit meubelbeslag van gietijzer dat op een natuurlijke manier is verroest. Elke klink kun je combineren met elk rozet, waardoor het deurbeslag volledig is, zoals jij het wilt. Ruw metaal oogt minder perfect dan kil roestvrij staal, kan tegen een stootje en past mooi bij een keukenblad in blauwe steen. Het verweert prachtig en oogt diep en mat.

De authentieke uitstraling van brons geeft karakter aan je keuken. Brons wordt met de jaren alleen maar mooier dankzij de grijsgroene laag (patina) die het krijgt. Hierdoor oogt het materiaal oud en verweerd. Je kunt er alle kanten mee uit. Een perfecte tegenhanger voor een verder strakke inrichting, maar ook schitterend in een landelijke keuken.

Een uitgebreide collectie meubelbeslag vind je bij Dauby, gespecialiseerd in handgemaakt retrobeslag en designbeslag van top-ontwerpers.

Wij houden van hout

Elke soort hout is anders en de uitstraling varieert van rijk en barok tot ingetogen en elegant. Omdat alle houtsoorten natuurlijk in essentie hetzelfde materiaal zijn, passen verschillende soorten gemakkelijk bij elkaar. Mix en match verschillende tinten en texturen. De natuurlijke flexibiliteit van hout op de vloer voelt prettig aan je voeten en is stiller en warmer dan steen. Een oude houten vloer geeft de keuken een warm karakter.

Houten planken gebruikt voor keukenkastjes zorgen voor een warm contrast met de koele uitstraling van moderne, roestvrijstalen apparatuur. Je hebt zo servies en glas makkelijk bij de hand en daarbij is er ook nog ruimte voor het uitstallen van je favoriete voorwerpen en verzamelobjecten.

Bron: in samenwerking met Dauby

nog meer: wooninspiratie