WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze tips blijven je bloemen langer mooi

Wie wordt er niet blij van bloemen in huis? Ze passen in ieder interieur en zorgen voor instant happiness. Maar dan, de bloemen uit je nieuwe bos gaan slap hangen of vallen uit. Zonde, en helemaal niet nodig. Houd rekening met deze 5 handige bloementips en geniet langer van je bos. (in samenwerking met bloomon)

1. Maak de vaas goed schoon

Kleine moeite, groots resultaat. De bacteriën die in de vaas zitten kunnen de levensduur van je bloemen flink verkorten, zonde! Bloemen houden van een schone vaas en vers water. Sterker nog, ze worden pas echt blij als je de vaas goed schoonmaakt met een beetje chloor. Voeg je dan ook nog een klein druppeltje van dit chloor aan het water toe als de bloemen eenmaal staan, dan zullen ze helemaal stralen.

2. Snijd de bloemen schuin af

Toegegeven, dit kan een vervelend klusje zijn, maar de bloemen zullen je dankbaar zijn. Vooral de kwetsbare varianten hebben er baat bij dat je ze goed schuin afsnijdt. Een klein stukje is al genoeg. Zorg voor een goede en scherpe bloemenschaar, dat is al de helft minder werk. En wil je echt lang plezier hebben van je bloemen, herhaal het hele riedeltje een paar dagen later dan nog een keer.

3. Ververs regelmatig het water

We houden zelf van vers water, je bloemen dus ook! Zorg ervoor dat je het (lauwwarme)water om de paar dagen even helemaal verschoont. Dus geen nieuw water bijgieten, maar alle bloemen eruit, de vaas afspoelen en weer opnieuw vullen. Je zult zien dat je bos het hiermee een stuk langer uithoudt.

4. Geen blad

Zorg dat er geen bladeren in het schone water hangen. Deze kunnen gaan rotten en dat proces zorgt voor bacteriën die de bloemen sneller laten verwelken.

5. Ga voor de juiste plek

Fruit is gezond, maar minder fijn voor je bloemen. Huh? Bloemen en fruit gaan niet zo goed samen, het fruit produceert namelijk ethyleengas, wat bloemen sneller laat verwelken. Uit elkaar houden dus! Verder kunnen je vrolijke bloeiers niet zo goed tegen tocht en is het raadzaam bloemen niet in de volle zon of te dicht bij een warme radiator te zetten. Wil je echt het uiterste uit je bloemen halen? Zet ze dan ‘s nachts op een koele en donkere plek.

 

Bron: in samenwerking met bloomon

nog meer: wooninspiratie