WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze 4 tips is je tuin zomerproof

Hèhè, het is eindelijk tijd om je tuin gereed te maken voor luie middagen in de zon en de hele avond buiten tafelen met je leukste vrienden. Met deze vier tips ben jij klaar voor de eerste warme zonnestralen! (in samenwerking met Campingaz)

Zaaien en oogsten

Na een lange winter is het tijd om je tuin klaar te maken voor een nieuw seizoen. Dus bezem in de aanslag en weg met overtollige bladeren, takken en onkruid. Schrob potten schoon met heet water, voordat je er nieuwe planten in zet. Met terracotta zit je deze zomer nog steeds helemaal goed. Het is ook handig om puin te ruimen in je schuur of berging en gereedschap een duidelijke plek te geven. Vanaf april kun je beginnen met zaaien, zodat je in de zomer geniet van een urban jungle in je achtertuin.

Kokerellen in de buitenkeuken

Een buitenkeuken staat op het wensenlijstje van velen, want wat is nu fijner dan lekker buiten koken en eten in je tuin? Vergeet gedoe met kolen en eindeloos wachten tot je barbecue op temperatuur is. De gasbarbecues van Campingaz zijn gebruiksvriendelijk en direct klaar voor gebruik. De Master 4 Series Classic LS is uitgerust met vier rvs branders, waarmee je groenten en vlees perfect kunt grillen. Iedereen uitgegeten? Door het Instaclean systeem is de barbecue zo weer schoon. De meeste onderdelen kun je binnen 1 minuut verwijderen en kunnen zo de vaatwasser in. Morgen weer barbecueën?

Lekker loungen

De tafel, tuinstoelen en loungebank mogen ook weer naar buiten. Geef je tuinmeubilair een opfrisbeurt door alle onderdelen droog en schoon te maken. Met kussens, windlichtjes en een parasol geef je je tuin een mini make-over. Ben je op zoek naar nieuw tuinset? Dit is het moment om op zoek te gaan. Bedenk van tevoren of je gaat voor een grote loungebank of een tafel en tuinstoelen. Beide kan natuurlijk ook, zolang je tuin maar groot genoeg is!

Klaar voor lange zomeravonden

Verlichting is nog wel eens een ondergeschoven kindje in de tuin, maar bij een gezellig diner met familie of vrienden hoort natuurlijk ook goed licht. Anders wordt het lastig om te zien wat voor lekkers er op je bord ligt! Kies voor sfeerlicht bij je terras door middel van een buitenlamp. Tuinspots kunnen bepaalde planten extra in de schijnwerpers zetten, terwijl wandlampen je tuin diepte en een speelse touch geven. Zo kun je ook in het donker genieten van lekker eten, goed gezelschap en een bloeiende tuin.

Psst, wil jij een buitenkeuken én accessoires winnen? Doe mee!

Bron: in samenwerking met Campingaz

nog meer: wooninspiratie