WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Licht en ruimte: het effect van een aluminium deur

Veel licht in huis zorgt voor een ruimtelijk effect. Met een aluminium binnendeur- of wand creëer je met minimale aanpassingen een totaal nieuwe sfeer. Doordat het glas veel licht doorlaat lijkt de ruimte direct een stuk groter. (in samenwerking met IDA)

IDA Dubbele deur aluminium'

Minimalistische look

In veel restaurants, hotels en kantoren kom je ze tegen: industriële deuren en wanden met een staal-look. Ook fan van deze interieurtrend? Aluminium deuren met glas creëren een stoere, luxe sfeer in huis en passen door hun strakke belijningen in elk interieur. Bovendien lijkt de ruimte optisch veel groter door dat doorkijkeffect.

Optimale lichtinval

Een voordeel van aluminium is dat het drie keer lichter is dan staal. De elegante, slanke profielen in combinatie met glas zorgen voor transparantie en een optimale lichtinval. Fijne bijkomstigheid: de deuren zijn duurzaam – aluminium is honderd procent recyclebaar – onderhoudsvriendelijk én hebben een lange levensduur.

IDA Dubbele taatsdeur

Precies op maat

Heb je een kleinere woning en daardoor niet zoveel ruimte? Dat hoeft geen belemmering te zijn: ook een enkele aluminium deur is een mooie eyecatcher. Wanneer je er een schuifdeur van maakt, neemt de deur nog minder ruimte in. IDA maakt verschillende soorten deuren op maat en dus kun je jouw wensen de vrije loop laten. Ga je voor verticale of horizontale lijnen? Zwart of kleur?

IDA_enkele deur met hoek

Twee aparte kamers,

een geheel

Stijlvolle scheidingswand

Wanneer je twee ruimtes wilt afscheiden zonder licht en ruimte te verliezen, kun je ook kiezen voor een binnenwand met veel glas, bijvoorbeeld tussen de woonkamer en hal of de keuken en eetkamer. Ook handig als je een muur wilt doorbreken en toch twee aparte kamers wilt houden. Zo creëer je een stijlvolle scheidingswand, behoud je dat ruimtelijke gevoel en zijn de ruimtes wel met elkaar verbonden.


Bron: IDA


nog meer: wooninspiratie