WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuwe keuken? Kies voor deze kraan.

Ooit waren we superblij met de komst van de waterkoker. Water koken ging daarmee immers een stuk sneller dan met een fluitketel. Maar nu onze nieuwe favoriete kraan er is, ruil je je waterkoker maar wat graag weer in. Want deze kraan levert instant kokendheet water. (in samenwerking met GROHE)Deze kraan is hot

1. Hij is veilig

Heb je qua veiligheid je bedenkingen bij een kraan die instant kokendheet water levert? Logisch, want je zit niet te wachten op ongelukken. Toch hoef je je met de GROHE Red geen zorgen te maken, zelfs niet met kleine kinderen. De kraan heeft een betrouwbare, door het Duitse TÜV geteste, kinderbeveiliging. Ook fijn: een ‘mousseur’ zorgt ervoor dat het kokendhete water rustig stroomt en niet spettert. En zodra je je hand van de knop haalt, stopt het water met stromen.

2. Je bespaart water en energie

Dankzij het zogenaamde mengventiel kan de kraan ook ‘gewoon’ warm water leveren. En ook dat gebeurt per direct, zodat je niet, net als bij een gewone kraan, hoeft te wachten tot het water warm is. Dat bespaart dus water, maar ook energie! Vraag je je af hoe het kan dat je energie bespaart als je continu kokend water ter beschikking hebt? Dat komt doordat de boiler zo goed geïsoleerd is dat er een minimale hoeveelheid energie nodig is om de temperatuur op 100 °C te houden. Vergeleken met een waterkoker of een inductieplaat scheelt het je zo’n 0,51 eurocent per liter. Tel uit je winst.

3. Je hoeft niet meer te wachten

Ongeduldig, jij? Welnee! Mocht je toch niet zo van wachten houden, dan is dit de kraan voor jou. De boiler kan op elk moment 5,5 liter kokend water leveren – in de gemiddelde waterkoker past zo’n 1,7 liter water. Ook heeft de kraan een functie waarmee je in één keer drie liter kokend water kunt tappen. Handig als je bijvoorbeeld een hele pan wilt vullen.

4. Je hebt meer ruimte op je aanrecht

Als je kokendheet water rechtstreeks uit de kraan kunt tappen, heb je geen waterkoker of fluitketel meer nodig. En ook een eventuele waterfilter kan weg, want de GROHE Red kan worden uitgerust met een filter dat alle onzuiverheden uit het water haalt en tegelijkertijd belangrijke mineralen behoudt.

Bron: in samenwerking met GROHE

nog meer: wooninspiratie