WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Klein én comfortabel wonen

Wonen op weinig vierkante meters kan best een uitdaging zijn. Want hoe richt je de ruimte slim én tegelijkertijd ook nog sfeervol in? Met deze 5 slimme tips wordt klein wonen groots genieten. (in samenwerking met KARWEI)Tiny house karwei

1. Ga de hoogte in

Door het hogerop te zoeken kun je meer kwijt en blijft er ruimte over op de vloer. Haal het maximale uit je kostbare vierkante meters met een hoogslaper, de ruimte eronder kun je bijvoorbeeld benutten om te zitten. Ben je handig? Bouw zelf een ‘podium’ voor je bed en gebruik de vrijgekomen ruimte eronder om op te bergen.

2. Wees creatief met meubels

Als je beperkt de ruimte hebt telt elke centimeter, maar inleveren op gezelligheid hoeft niet. Kies voor multifunctionele meubels, zoals een uitschuifbare eettafel: overdag klein en functioneel (ook om aan te werken), s’ avonds XL en een gastvrije plek waar iedereen aanschuift. Een krukje is naast het bed een nachtkastje en een uitgeschoven lade wordt met een dienblad erop een flexibel werkblad. Ga voor één blikvanger, zoals de elementenbank, die is gemakkelijk af te stemmen op het aantal personen en bevordert de knusse sfeer alleen maar.

Tiny house karwei

3. Gebruik de wanden

Ga verticaal te werk en gebruik de muren voor een smalle kast of losse planken. Benut alle ruimte, van plint tot plafond, dat maakt het optisch hoger. Denk ook eens aan een bureaublad wat met pianoscharnieren aan de wand inklapbaar wordt. Of een plank boven het deur- of raamkozijn: hangt nooit in de weg, maar zorgt toch weer voor wat kostbare opbergruimte.

4. Houd het licht en luchtig

Donkere tinten absorberen daglicht, die moet je in een kleine ruimte vermijden. Lichte tinten reflecteren natuurlijk licht en maken ruimer. Betekent dit dat een pot witte verf de enige optie is? Nee hoor, een palet van zachte pastellen werkt in dit geval ook goed. En wil je toch kleur? Beperk je dan tot de accessoires, een vloerkleed in knalkleur bijvoorbeeld. Let er bij de meubels op dat het luchtig blijft. Geen massieve kast of een bank die ‘koud’ op de grond staat. Ga voor meubels op pootjes en kies voor opengewerkte stoelen waar je ‘doorheen’ kijkt.

Tiny house karwei

5. Doe ideeën op in het Tiny House van Karwei

Omdat klein wonen helemaal van nu is reist Karwei de komende weken met hun eigen Tiny House door Nederland. In dit mini-huisje van 15 vierkante meter komt Cosy Cabin – één van de woonstijlen van Karwei- tot leven. Een goed voorbeeld van hoe klein en comfortabel wonen ook heel sfeervol kan zijn. Ontdek de gastvrije en huiselijke sfeer met warme kleuren en behaaglijke meubels.

Een kijkje nemen? Het Tiny House is hier te bezoeken:

Zwolle (Grote Kerkplein) – Zaterdag 25 november
Groningen (Vis- en warenmarkt) – Zaterdag 2 december
Breda (Kruising Grote Markt en Kerkplein) – Zaterdag 16 december

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: wooninspiratie