WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kerstboeket op tafel

Vorige week schreef ik al een blog over het kleurrijke kerstboeket dat ik uitzocht bij Fleurop, je leest hem hier! Het tweede boeket dat ik koos, is wat meer ingetogen qua kleur. Wederom een prachtig vol boeket dat veel groen bevat zoals eucalyptustakken en dennentakken aangevuld met onder andere frisse witte rozen en de leeuwenbek. Een mooi kerstboeket dus, als je gaat voor een natuurlijke look. (in samenwerking met Fleurop).

Donkergroene muur

Ik besloot met dit boeket een tafelsetting in kerstsfeer te creëren. Inspiratie op dit gebied is altijd welkom, toch? Om echt een andere sfeer neer te zetten, verschoof ik de eettafel naar de overkant van de kamer waar ik mijn nieuwe donkergroene muur als achtergrond kon gebruiken. Perfect bij dit groene kerstboeket vond ik!

Eenvoudige tafelsetting

Ik combineerde het boeket met servies en glaswerk met blauw accenten, gouden bestek, gouden theelichtjes, kerstlichtjes en wat takjes eucalyptus op de borden. Vrij eenvoudig eigenlijk, maar meer had deze setting niet nodig met dit boeket als hoofdrolspeler. Voor nog meer kerstsfeer decoreerde ik het vintage wandmeubel tegen de muur met verschillende boompjes van papier, kunststof, keramiek en glas. De poster met het mistige dennenbos maakt dit tafereel helemaal af. Ook in de nis van de kast komen de boompjes weer terug maar nu in mini-variant achter glas.

Kerstsfeer

Je ziet dat een boeket heel goed als uitgangspunt kan dienen voor je kerstdecoratie in huis. Bij het kleurrijke boeket van vorige week kreeg ik weer hele andere ideeën dan bij dit subtiele en natuurlijke boeket. Van beide stijlen word ik in ieder geval erg blij! Zou jij ook graag jouw kersttafel aankleden met een mooie boeket? Dit kan met een prachtig kerstboeket of kerststuk van Fleurop!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: wooninspiratie