WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

It’s all in the details: zo maak je je interieur af

De afwerking van een interieur is minstens zo belangrijk als de grote lijnen. Een ruimte voelt pas af als er aandacht is besteed aan details zoals deurklinken, plinten en schakelaars. Met deze 5 aanpassingen perfectioneer je jouw interieur.

In samenwerking met Gira

vtwonen-gira-allinthedetails-2

1. Perfecte plinten

Plinten zorgen voor een mooie overgang tussen wand en vloer en maken de ruimte af. Een rechte plint past goed in een modern interieur met een strakke afwerking. Zoek je een strakke plint met een sierlijk detail, kies dan voor een kraalplint met een subtiele sierkraal aan de bovenkant. Spannend: witte plinten zorgen voor een mooi contrast bij een krijtgroene of oudroze muur. Wat je ook kiest, onthoud altijd de belangrijkste plintregel, namelijk dat plinten ófwel perfect matchen, óf juist gewaagd contrasteren.

2. Stijlvolle schakelaars

Vergeet vooral de lichtschakelaars niet, die maken nét het kleine verschil dat vaak wordt onderschat. Zeker als je kiest voor een designgerichte schakelaar zoals het Gira Systeem 55, dat ruim 300 functies biedt, passend in zes verschillende schakelaarprogramma’s. Neem bijvoorbeeld de slimme drukschakelaar , waarvan de knop altijd weer terugspringt naar de uitgangspositie, wat zorgt voor een uniforme uitstraling. Ook handig: als je ooit van woonstijl verandert, kun je het schakelaarontwerp eenvoudig wisselen.

3. Sfeervolle raambekleding

Raambekleding geeft warmte en is de finishing touch van je interieur. Keuze genoeg: fluwelen gordijnen zorgen voor een rijke, luxe uitstraling en houten witte jaloezieën ogen fris en luchtig. Gezegend met hoge plafonds? Met gordijnen die tot de grond komen accentueer je de hoogte van de ruimte. Combineer je stijl graag met gemak, kies dan voor de Gira draadloze jaloeziebesturing . Hiermee bedien je de jaloezieën in verschillende ruimtes tegelijkertijd, gewoon vanuit je luie stoel!

4. Design deurklinken

Deurklinken zijn zo’n vanzelfsprekend onderdeel van ons interieur, dat we er niet altijd bij stilstaan. Toch kun je hiermee een groot verschil maken. Door het deurbeslag af te stemmen op je huis en interieurstijl, creëer je een mooi geheel. Kies je voor jaren 30-deurbeslag van RVS en ebbenhout, dan zorgt dit voor een karakteristieke uitstraling, terwijl matzwart goed past in een industrieel of modern interieur. Tip: gebruik dezelfde deurkrukken door het hele huis, inclusief het raambeslag, dit zorgt voor rust en eenheid.

5. Luxe kranen

Een kraan moet in de eerste plaats functioneel zijn. Maar: de ene kraan is de andere niet! Met een goudkleurige of koperen kraan geef je een compleet nieuwe sfeer aan jouw badkamer of keuken én het staat mooi in combinatie metmarmer, steen of een stoere betonlook. Ook helemaal van nu: matzwarte kranen. Wees niet bang voor contrast, een matzwarte kraan past juist erg goed bij een witte wastafel of wit betegelde muur. Gekleurde kranen zien we ook steeds vaker en zorgen voor een gedurfd accenten.

Benieuwd naar hoe jij je huis kan perfectioneren met Gira? Doe inspiratie op in het Gira Experience Center in Veenendaal, waar je het volledige assortiment van dichtbij kunt ervaren, en kijk op www.gira.nl

nog meer: wooninspiratie