WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een industrieel interieur in 5 stappen

Steeds meer mensen ontdekken de charme van een industrieel interieur. Om zo’n stoere no-nonsense look neer te zetten hoef je gelukkig niet naar een verlaten fabriekspand te verhuizen. Iedere ruimte kun je industrieel inrichten. Wij geven je een snelcursus industrieel interieur in 5 stappen. (in samenwerking met Dauby)Dauby industrieel interieur

1. Het begint met de vloer

Pak je het grondig aan, dan begin je bij de basis: de vloer. Een gietvloer staat vaak bovenaan het verlanglijstje. Zo’n kunsthars vloer heeft ongekende mogelijkheden. Niet alleen qua kleur (voor een industriële vloer ga je voor wit, grijs of zwart), maar ook qua materialencombinaties. Giet bijvoorbeeld transparante kunsthars over een laag steentjes of glas. Natuurlijk leent ook een betonvloer zich prima voor een industrieel interieur. Combineer het met een vintage vloerkleed voor wat warmte.

Dauby industrieel interieur

2. Oog voor detail: deurbeslag

Onterecht een wat ondergeschoven kindje in interieurland: het deurbeslag. Matzwarte deurklinken, sloten en grepen matchen perfect met stoere materialen als hout, beton en baksteen. Verberg ruwe materialen niet langer. Denk ook aan deurbeslag van ruw metaal en ruw brons. Ook de keuken, wc en badkamer geef je in een handomdraai een andere uitstraling met het juiste deurbeslag. Het ruw bronzen handdoekenrek van de Dauby Pure collectie heeft zowel een warme als een ongepolijste look, en is daarmee een stoer sieraad voor je keuken.

3. Karakteristiek met kalk en bakstenen

Een industriële muur maken kan heel eenvoudig zijn: met een kale betonmuur ben je er al. Maar met stip op 1 in een industrieel interieur: een opengewerkte muur waarbij de bakstenen zichtbaar worden achter het stucwerk. Met een laag kalkverf bereik je ook een bijzonder effect. Kalkverf is schimmelwerend en dus ook geschikt voor de badkamer en keuken. Om te voorkomen dat water de verf aantast, breng je een beschermlaag aan.

4. Meubels met een verhaal

Minder is meer, en groter is beter. Kies liever een paar flinke pronkstukken dan veel kleine frutsels. Een stoere Chesterfield past prima in een stoer interieur, net als meubels met een metalen frame. Meubels met een verhaal scoren extra punten. Dus een tafel gemaakt van het hout van oude treinwagons, afgedankte lockers als opbergruimte (met roestig randje graag!) en een werkbank met de verfspatten er nog op als dressoir. Ben je van plan om een oude kast op te knappen? Ga dan voor bronzen deurknoppen of ander industrieel meubelbeslag van Dauby.

5. Een huis vol tweedehands schatten

Tijd voor de finishing touch: de accessoires. Dé kans voor speurneuzen om ervoor te zorgen dat er altijd iets nieuws te ontdekken is in je interieur. Een draadmandje, bewaarblikken van de kruidenier, een landkaart die vergeeld is van de jaren dat hij voor de klas hing; de mooiste parels vind je in tweedehandswinkels en op rommelmarkten.

Bron: in samenwerking met Dauby

nog meer: wooninspiratie