WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In de verf: je huis snel weer stijlvol

Je eettafel, keukenkastjes, vloer of zelfs je hele huis weer eens goed in de verf zetten – het is altijd weer een leuke, maar ook pittige klus, waarbij je al je kluskills moet inzetten om het geheel tot een goed einde te brengen. Deze tips en trucs zorgen dat je in een handomdraai je huis een geheel nieuwe look geeft. (in samenwerking met Little Greene)

Little Green vloer
Gebruikte verf
op de muur en trap:
Shallows 223
zwart van deuren en plinten: Joe Black 119,
blauw van deuren: Smalt 255
vloer: Air Force Bleu 260
Little Greene roze stoel
Gebruikte verf
stoel: Carmine 189

De juiste volgorde

Een nieuwe kleur is de ideale manier om je huis een heel nieuwe look te geven, die perfect aansluit bij de trends van het seizoen. Maar hoe doe je dat snel, efficiënt en vlekkeloos? De Intelligent Paints-serie van Little Greene helpt je hierbij.
Voor het beste effect ontvet je eerst grondig het oppervlak,  zo haal je al het vuil weg. Daarna is het schuren geblazen, door het schuren hecht je verf veel beter. Vervolgens is het tijd voor de onderlaag: de Intelligent All Surface Primer Undercoat van Little Greene is een goede grondverf, die zorgt dat je verf veel langer mooi blijft.
Nadat de onderlaag is opgedroogd, schuur je deze licht op en kun je bijvoorbeeld de vloer aflakken met de Intelligent Floor Paint of  het keukenkastje met Intelligent Satin. Beide afwerkingen zijn zeer sterk en speciaal ontwikkeld voor huizen waarin lekker geleefd wordt. Zo zijn ze vlekafstotend en afwasbaar.

Little Greene
Gebruikte verf
op de muur: Slaked Lime – deep 150
bedden: Cape Red 279
vloer: Joe Black 119
Little Greene gang
Gebruikte verf
muur en kastje: Pleat 280
binnenkant kastje: Heat 24

Zo lang mogelijk resultaat

Voor extra lang houdend resultaat breng je de gekozen verf nog een keer aan. Extra bijzonder aan de ‘slimme’ verven: ze zijn op water- in plaats van op oliebasis, wel zo duurzaam en milieuvriendelijk. Houdt de verf daardoor minder lang? Zeker niet: deze verf gaat net zo lang mee als olieverf en kan tegen een stootje. Daarnaast droogt de verf snel (binnen 4 uur) en laat geen nare geurtjes achter. Ook heel prettig: anders dan olieverf vergeelt verf op waterbasis niet. Zo geniet jij nog langer van de mooiste kleur. 

De ultieme styling

Natuurlijk mag je ook je stylingwensen de vrije loop laten. Ga je liever voor een matte look, die je huis een rustigere uitstraling geeft? Of kies je juist voor een glanzend kleurtje, waarmee je in één keer zorgt voor meer allure? Alle Little Greene finishes zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren. Welke? Dat vind je op de kleurenkaart. Maak je het bont en zoek je het kleurcontrast op met combinaties van bijvoorbeeld zwart en wit of pastelroze en trendy donkergroen, of houd je de ruimte liever rustig? Denk daarbij ook aan het effect van donker en licht: een kleine kamer maak je gemakkelijk ruimtelijk met een licht kleurtje op de vloer, muren en meubels, of door de hele ruimte in dezelfde kleurtonen te verven, inclusief plafond. Een donkere kleur is ideaal voor de slaapkamer, die best wat knusser mag ogen. En als je dan toch bezig bent, mag je jezelf natuurlijk best verwennen met wat mooie accessoires, die perfect aansluiten bij jouw nieuwe interieur.


Nieuwsgierig naar de kleuren en finishes van Little Greene? Vraag dan de gratis kleurenkaart aan!Bron: Little Greene


nog meer: wooninspiratie