WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 5 stappen naar een basic interieur

Op zoek naar een interieur dat rust en harmonie uitstraalt? Ga voor een basic woonstijl! Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet gezellig is in huis. In tegendeel, met deze 5 ingrediënten zorg je voor een eenvoudige basis die warm en behaaglijk aandoet.

In samenwerking met Eijerkamp

1. Neem één kleur als uitgangspunt

Grijsschakeringen bepalen het beeld in dit interieur. Grijs is neutraal, en bovendien een kleur waar alle andere kleuren goed bij uitkomen. Binnen dit kleurenpalet zoek je zelf één of meer grijstinten uit die je mooi vindt, want het ene grijs is het andere grijs niet. Een zachte poedergrijs heeft een compleet andere uitstraling dan een koelere, meer blauwe grijstint. In de vtwonen Stijl Studio Basic is gekozen voor de kleur Instinct S 3502 R van Histor als basiskleur.

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen als hout, beton, vilt, leer en stof lenen zich perfect voor een basic interieur. Daarbij geldt: hoe meer verschillende materialen en grijsschakeringen je gebruikt, hoe warmer en behaaglijker het interieur wordt.

3. Denk groots

Combineer grote meubels met een aantal ranke items. Think big! Een royale hoekbank met voldoende plek voor het hele gezin en een plafondhoge kast met lekker veel opbergruimte hebben een veel rustigere uitstraling dan veel kleine meubels. En als het kan is het mooi om meubels vrij in de ruimte te zetten, een paar centimeter van de muur. Daarmee versterk je het gevoel van ruimte.

4. Warm nestgevoel

Aardse bruintinten zijn ideaal om warmte aan te brengen in het verder koele en ingetogen kleurenpalet. Bruin kan als geen ander een ruimte intiemer en knusser maken. Die eigenschap deelt bruin trouwens met alle warmte tinten waar rood of geel inzit. Accentkleuren als chocoladebruin en roestoranje zorgen in een basic interieur onmiddellijk voor een warm ‘nest-gevoel’. En dat is – zeker in het herfst- en winterseizoen – extra fijn.

5. Groen zorgt voor een speelse twist

Tot slot is er aan dit basic interieur nog een toefje vergrijsd groen toegevoegd. Deze kleur laat zich heel goed combineren met de grijsnuances en bruintinten. Het fijne is dat je kleur perfect kunt doseren. Kaarsen geven je huis kleur voor één avond kleur, een bos bloemen betekent kleur voor een week. Om in dit geval voor een speelse knipoog te zorgen, voeg je simpelweg wat grijsgroene designitems toe. Met kussens, vazen en andere kleine woonaccessoires kom je al een heel eind.

Weer verliefd op je huis

Wil je met eigen ogen zien hoe je de basic woonstijl praktisch in je eigen interieur toepast? Neem dan, net als de kandidaten in het tv-programma vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’, een kijkje in de gloednieuwe vtwonen Stijl Studio’s van Eijerkamp, waaronder de vtwonen Stijl Studio Basic. In hun winkels in Zutphen en Veenendaal worden de nieuwste trends, kleuren en materialen van het seizoen getoond. En ontvang persoonlijk interieuradvies van de Woonoplossers!

Bron: in samenwerking met Eijerkamp

nog meer: wooninspiratie