WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 5 stappen fijner thuis werken

Om thuis lekker te kunnen werken en je deadlines te halen, heb je een werkplek nodig waar je je helemaal senang voelt. Vijf tips voor een inspirerende plek die uitnodigt om aan de slag te gaan. (in samenwerking met Luxaflex)

1. Een neutrale basis

Kies voor een neutrale basis (wit, grijs of nude) met eventueel accentkleuren die het beste in je naar boven halen. Kleur doet meer met je dan je denkt. Geel- en blauwtinten stimuleren de creativiteit, groen zorgt voor balans – mits met mate natuurlijk.

2. Creëer de perfecte lichtinval

Kies voor je home office een plek in huis waar veel zonlicht komt. Dit kun je doseren met een rolgordijn, horizontale of verticale jaloezieën, shades of andere zonwering om zo de perfecte lichtinval te creëren. Hiermee voorkom je ook dat de zon recht in je ogen schijnt of reflecteert op je beeldscherm. Met de nieuwe collectie Luxaflex Duette Shades regel je ook de temperatuur in huis. Zo is deze raambekleding ontworpen om in de zomer de warmte buiten te houden.

3. Houd het hoofd fris

Frisse lucht in huis geeft je energie en werklust. Zorg dat lucht door je huis kan stromen of ventileer extra door het raam open te zetten. Denk ook aan planten. Ze zuiveren de lucht, verhogen het zuurstofgehalte en hebben ook nog eens een rustgevend effect.

4. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. Werk af? Ruim het op. Laat je ook niet afleiden door een overvloed aan accessoires en stationery. Wat je niet elke dag nodig hebt, berg je op in dozen en manden.

5. Gebruik slimme technologie

Zo goed georganiseerd als je jouw werk doet, zo smart kun je ook de lichtinval van je werkplek regelen. Met PowerView Motorisation van Luxaflex creëer je zelf met één druk op de knop de optimale sfeer in huis. Je kunt de beweging van de elektrische raambekleding vooraf instellen, handmatig, met je smartphone, tablet of de handige Pebble afstandsbediening – ook als je niet thuis bent. Omhoog en omlaag, tot op de centimeter nauwkeurig. Met het slimme systeem creëer je jouw eigen scènes, bijvoorbeeld een ‘werkscène’ waarin de raambekleding zo is ingesteld dat je het ideale licht hebt om bij te werken.

Bron: in samenwerking met Luxaflex

nog meer: wooninspiratie