WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Iittala X Issey Miyake

Iittala heeft een goede neus voor samenwerkingen, zo bewijst de nieuwe collectie Iittala X Issey Miyake. De gouden combinatie van Scandinavisch en Japans design resulteerde in een unieke serie porselein, glas en textiel voor een harmonische leefomgeving. (promotie)Iittala Issey Miyaka

Iittala Issey Miyaka

Iittala Issey Miyaka

Issey Miyake

Het moderne leven is druk en chaotisch. Continu worden we geprikkeld om meer te doen in een korter tijdsbestek. De Iittala X Issey Miyake homecollectie biedt tegenwicht aan onze vluchtige manier van leven. De serie met textiel, glas en porselein, nodigt met zijn zachte kleuren en delicate vormen uit om de rituelen van het leven thuis te vieren in een ontspannen sfeer.

Liefde voor tijdloos en minimalistisch design

Al tijdens de ontwerpfase van de collectie werd duidelijk hoeveel de partners met elkaar gemeen hebben. Beide merken hechten veel waarde aan traditie, functionaliteit, vakmanschap en het gebruik van innovatieve materialen en methoden. De liefde voor tijdloos en minimalistisch design, waar Finland en Japan bekend om staan, vormde het perfecte uitgangspunt.

Laat je verrassen door subtiele details

De stijlvolle serie bestaat uit dertig producten. Van kopjes en schalen tot kussenhoezen, servetten en onderzetters. De op het eerste gezicht minimalistische items, imponeren door de toevoeging van subtiele details. Zowel het vijfhoekige design als het prachtig geplooide textiel geven de collectie een verassend, onalledaagse accent.

Vleugje voorjaar in huis

Voor de textielproducten – die overigens gewoon gewassen kunnen worden – maakte de Miyake Design Studio gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van het plooien en vouwen. De geplooide placemats en servetten laten zich mooi combineren met de vijfhoekige schalen en kopjes, gemaakt van duurzaam vitro porselein. De zachte tinten zijn geïnspireerd op het ontluiken van de lente en de bloemen die uitkomen. Zo heb je met de Iittala X Issey Miyake collectie altijd een vleugje voorjaar in huis. Wie wil dat nu niet?

Bron: in samenwerking met Iittala

nog meer: wooninspiratie