WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In dit huis mag geleefd worden

Meubels, indeling en styling zijn voortdurend in beweging. Kamers wisselen van functie en je past je huis steeds weer aan je veranderende leefgewoontes aan. Gebruikerssporen zorgen daarbij voor een mooie geleefde uitstraling. Je mag zien wie er wonen, dat geeft je interieur karakter. Wij geven je 3 voorbeelden hoe je dat doet. (in samenwerking met Upstairs)

Karakteristiek

Oude elementen geven karakter, zeker in een huis waarin ook veel nieuws is. Speur  rommelmarkten en Marktplaats af op zoek naar tweedehands pareltjes. Omring jezelf verder met spullen waar je blij van wordt, of het nu nieuw of oud is. Dat kan ook die rieten poppenwagen zijn die nog uit je jeugd stamt of de eetkamerstoelen van oma met originele fluwelen bekleding. Zulke erfstukken verdienen – al dan niet opnieuw bekleed – een prominente plek. En wat dacht je van een boekenkast die al tien jaar meegaat en iedere keer weer een andere kleur krijgt? Zo’n persoonlijke mix maakt dat je je thuis voelt.

Persoonlijke verzameling

Souvenirs doen je terugdenken aan vakanties en fijne momenten, schelpen die jullie vonden tijdens die heerlijke zomerdag aan het strand, een wajangpop gekocht tijdens die verre rondreis door Azië, of een veer opgeraapt tijdens een boswandeling. Verder is het leuk om een beetje van je hobby in je interieur te integreren. Is je partner een liefhebber van muziek? Of verzamel je zelf mooi servies? Dat mag best gezien worden! Eén accessoire of souvenir valt al gauw weg in de ruimte, een paar bij elkaar trekt de aandacht. Verwerk ze in je interieur en geef ze een ereplek op een wandplank, onder een stolp of in een letterbak.

Kan tegen een stootje

Sommige spullen krijgen meer karakter naarmate ze gebruikt worden. Denk maar aan een betonnen aanrechtblad of een houten eettafel. Het zijn natuurproducten die gevoelig zijn voor vlekken. Maar wanneer je dit soort gebruikssporen weet te waarderen, geeft het je interieur juist een doorleefd uiterlijk. Het straalt bovendien nog eens extra het thuisgevoel uit, je woont immers niet in een showroom.

Ook een materiaal als leer wordt met de jaren alleen maar mooier. Door de gebruikssporen is een leren bank als een chesterfield enorm karakteristiek en geen exemplaar is hetzelfde. Wist je dat je zelfs je trap met leer kunt laten bekleden? Hoe meer de treden te verduren krijgen, hoe meer eigen de trap wordt. Het leer uit de Zero-collectie van Upstairs Traprenovatie is volledig duurzaam gelooid en vervaardigd.

Wij zijn verliefd op de nieuwe Camel kleur, een natuurlijk, goudbruine kleur, die vrijwel overal bij past. En hoewel het leer in dit geval een kleurtje heeft, blijft het onmiskenbare karakter van het leer in tact.

Wil jij weten welk type trap bij jouw woonstijl past? Doe de quiz.

Bron: in samenwerking met Upstairs

nog meer: wooninspiratie