WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Huis beter isoleren? Doe het vóór 1 januari 2021 en krijg extra subsidie

Altijd een behaaglijk huis, geld besparen én milieubewust bezig zijn; je huis beter isoleren heeft vele voordelen. Helemaal als je nu gebruik maakt van de tijdelijk verhoogde Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

In samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

vtwonen-ministerievanbinnenlandsezaken-5

Subsidieregeling

Tot 1 januari 2021 zijn de subsidiebedragen tijdelijk verhoogd, wanneer je meerdere energiebesparende maatregelen aan je huis laat uitvoeren. Onderaan dit artikel vind je een link naar de pagina van de SEEH, waar je je subsidie kunt berekenen.

Om het verduurzamen van je huis aantrekkelijker te maken, is de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in september 2019 opnieuw opengesteld. Met deze regeling – waarvoor 84 miljoen euro beschikbaar is – kun je tot 1 januari 2021 subsidie krijgen als je minimaal twee isolatiemaatregelen in je huis laat uitvoeren.

De 5 maatregelen die voor de subsidieregeling in aanmerking komen zijn:

  • spouwmuurisolatie
  • gevelisolatie
  • dakisolatie
  • vloerisolatie
  • isolerend glas met hoog rendement

Extra hoog subsidiebedrag

Om huiseigenaren die willen verduurzamen extra te ondersteunen, besloot minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in mei het subsidiebedrag tijdelijk te verhogen. Belangrijke voorwaarde is wel dat je ten minste een van de twee isolatiemaatregelen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 laat uitvoeren én betaalt. Alle overige voorwaarden voor de SEEH blijven ongewijzigd en vind je hier.

vtwonen-ministerievanbinnenlandsezaken-6

Check je vloer en buitenmuren

In veel oudere woningen ontbreekt nog de isolatie van de buitenmuren en isolatie van de vloer op de begane grond. Zo heb je twee isolatiemaatregelen te pakken. Er zijn genoeg gespecialiseerde isolatiebedrijven die dit kunnen doen.

Wacht niet te lang

In 2016 en 2017 was er ook subsidie en die was toen ongekend populair. Wacht dus niet te lang. Vanaf 1 januari 2021 vervalt de tijdelijke verhoging, maar er blijft subsidie beschikbaar voor woningverduurzaming via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Ook kom je in 2020 in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9% op arbeidskosten voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren.

Subsidie aanvragen

Ben je van plan je vloer, dak, gevel of muren te isoleren? Of ga je isolerend glas plaatsen (of heb je dat recent gedaan) en wil je aanspraak maken op de SEEH én de tijdelijke subsidieverhoging? Laat deze maatregelen dan zo snel mogelijk uitvoeren en dien je SEEH-aanvraag in – in ieder geval vóór 1 januari 2021. Of check eerst de rekentool die je op dezelfde pagina vindt voor de subsidiebedragen.

Meer weten over de SEEH?

Kijk op RVO.nl voor de actuele budgetcijfers, voorwaarden en veelgestelde vragen.

nog meer: wooninspiratie