WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het hele jaar door buitengeluk

Zou jij ook het liefst de hele dag buiten zijn, heerlijk in de zon met een zacht briesje? In de lente en de zomer is dat prima te doen. Maar ook als de temperatuur het niet toelaat, kun je een stukje buiten naar binnen halen. Zo krijg je buitengeluk, het hele jaar door! (in samenwerking met Select Windows)Buiten binnen vouwwand

Licht en buitenlucht

Met openslaande deuren betrek je gemakkelijk je tuin of balkon bij je woning. Deuren met glas tot aan de vloer zorgen niet alleen voor voldoende daglicht, je hebt ook het hele jaar door een mooi uitzicht op die droomtuin waar je zo hard aan hebt gewerkt. In de zomer gooi je de deuren lekker open voor flink wat frisse buitenlucht. Heb je een kleine tuin of balkon? Dan nemen openslaande deuren misschien teveel plek in. In dat geval biedt een vouwwand uitkomst. Deze glazen wand vouwt in als een accordeon, waardoor je op een compacte manier een grote opening naar je tuin of balkon creëert.

Een vrije doorgang

Een vouwwand heeft nog meer voordelen. Het zorgt voor een open verbinding tussen binnen en buiten. Vouw de wand open en je stapt zó naar buiten. Hierdoor creëer je nog meer het gevoel dat binnen en buiten één zijn. Bovendien kunnen de vouwwanden van Select Windows op maat worden gemaakt in iedere RAL kleur. Gebruik hetzelfde kleurschema voor je tuin, je kamer en de vouwwand om ze één geheel te laten vormen.

Groene accenten

Wat per definitie niet in je plan mag ontbreken, zijn planten. Natuurlijk zit er een verschil tussen binnen- en buitenplanten maar er zijn een aantal kamerplanten die zich in de zomer ook prima thuis voelen in de tuin. Sterker nog, soms knappen ze er juist van op! De begonia, kalanchoë en yucca vinden het bijvoorbeeld fijn om af en toe buiten te staan, maar ook vetplanten kun je prima even in de tuin zetten. Zo kun je mixen en matchen met je binnen- en buitenplanten.

Gelijkvloers

Heb jij er al eens aan gedacht om de vloer van je woonkamer door te laten lopen naar je tuin? Hiervoor zijn tegels of een betonnen gietvloer erg geschikt. Maar je kunt natuurlijk ook een houten vlonder in de tuin aanleggen, van dezelfde houtsoort als de houten vloer in je kamer. De rails van de vouwwand kun je in de vloer laten verzinken, waardoor je geen drempel ziet als de wand openstaat.

Achterkant huis vouvwwand

Meubels mixen

Als je 20 jaar terug de term ‘tuinmeubels’ liet vallen, dacht je al snel aan witte, plastic klapstoelen. Inmiddels is de markt gelukkig een stuk gevarieerder en stijlvoller. Daarom is het ook helemaal niet gek om hier en daar wat buitenmeubelen in je huis te hebben, of andersom. Een Acapulco-stoel in de woonkamer of een lekkere loungebank op het terras. Zo combineer je het binnen- en buitenleven helemaal. En met mooi weer zet je de deuren of vouwwand open. Dan maakt het niet meer uit welk meubelstuk er binnen of buiten staat.

Bron: In samenwerking met Select Windows | fotografie: Lightside

nog meer: wooninspiratie