WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Have a seat! Deze duurzame designstoelen gaan een leven lang mee

Na de fantastische Eames Lounge Chair zijn er van Vitra nu ook de Repos en HAL. Deze duurzame designstoelen zijn ontworpen door internationale topontwerpers en gemaakt om een leven lang – wat zeggen we: generaties – mee te gaan.

In samenwerking met Vitra

Deze duurzame designstoelen gaan een leven lang mee - Vitra Eames

Wie kent Vitra niet? De Zwitserse meubelfabrikant produceert al meer dan zestig jaar designstoelen en -fauteuils. Van iconische ontwerpen tot eigentijdse interpretaties van de comfortabele leesstoel. Hoe fijn! Wij lichten vier verrukkelijke designstoelen uit. Vier keer anders, maar allemaal staan ze voor duurzame, materialen, hoogwaardige kwaliteit én een lange levensduur. Designstoelen in optima forma.

Designklassieker

Een fauteuil met het model van een honkbalhandschoen? Jazeker! Maak kennis met de allereerste Vitra-fauteuil: de Eames Lounge Chair uit 1956. Deze beroemde designstoel, ontworpen door Charles en Ray Eames, voelt door de royale kussens als een zachte omarming. Het leer wordt na verloop van tijd alleen maar soepeler en mooier. Ja, de Eames Lounge Chair is met recht een klassieker waar veel designliefhebbers al heel wat relaxte uurtjes in doorbrachten.

Ultiem comfort

Ook ontworpen om eindeloos lang mee te gaan, zijn de Repos en zijn grote broer, de Grand Repos. Deze eigentijdse interpretatie van de relaxfauteuil uit 2011 is het resultaat van een samenwerking tussen Vitra en Antonio Citterio. De designstoelen zijn er in een grote variatie aan stof- en leersoorten en kent twee zithoogten, zo zit je altijd ‘op maat’. Met zijn uitnodigende armleuningen en hoge rugleuning ademt deze elegante, draaibare loungestoel een sfeer van ultiem comfort.

Deze duurzame designstoelen gaan een leven lang mee - Vitra Eames

Lekker loungen

De nieuwste Vitra-fauteuil is een ontwerp van de Londense designer Jasper Morrison. Zijn HAL Lounge Chair is compact, licht en uiterst comfortabel, met een fijne hoge rugleuning. Gemáákt om in te loungen dus! Of trek je terug met een goed boek in deze heerlijke designstoel. HAL kenmerkt zich door een ingetogen look en tijdloos design. Plus: een kleine ecologische voetafdruk, door de toepassing van gerecyclede (en weer recyclebare) materialen. Mooier en duurzamer kan niet!

Deze duurzame designstoelen gaan een leven lang mee - Vitra Eames

Voetjes omhoog

De Eames-klassieker uit 1956 is niet compleet zonder de bijbehorende voetenbank. Ook de Repos en Grand Repos kunnen worden gecombineerd met een bijpassende Ottoman of Panchina, voor nóg meer comfort. En ook de HAL heeft zijn eigen Ottoman. Zo’n klein, bekleed zitbankje is trouwens ook een handige uitbreiding van de zithoek. Multifunctioneel. Of gooi heerlijk die voetjes omhoog, om de rest van de avond niet meer uit een van die luie designstoel te komen.

Voetenbank cadeau

En het allerbeste aan dit verhaal? Bij aankoop van een Repos of Grand Repos krijg je van 1 november 2021 t/m 31 januari 2022 de Ottoman of Panchina passend bij de fauteuil cadeau. Kijk voor meer informatie op de speciale actiepagina Home Stories for Winter.

Verschillende designsmaken, verschillende wensen en behoeften. Hoe ziet jouw ideale relaxavond eruit? De lounge chairs van Vitra bieden een breed scala aan mogelijkheden. Maar één ding hebben ze gemeen, en dat is dat het tijdloze ontwerpen zijn die jarenlang meegaan. Take a seat en relax!

nog meer: wooninspiratie