WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hallo cocoon-seizoen: haal extra licht in huis met deze 6 tips

De herfst is de aftrap van het cocoon-seizoen. Knus, maar ook donker. Iedereen die moeite heeft met die korte dagen weet hoe belangrijk daglicht in huis is. Juíst in de herfst en winter. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dat daglicht een handje te helpen. 6 tips voor extra licht in huis.

In samenwerking met Belisol

1. Kozijnen opfrissen

Hóe het licht naar binnen valt, telt ook. Lichte kozijnen weerkaatsen bijvoorbeeld daglicht. Daardoor oogt het licht in de ruimte binnen feller en frisser. De kozijnen van Belisol zijn er in verschillende kleuren en afwerkingen. Twijfel je wat het beste bij jouw interieur past? Een adviseur helpt graag bij het kiezen van het juiste kozijn.

2. Win-win

Daglicht in huis begint natuurlijk met voldoende raampartijen. En de juiste kozijnen. Kunststof is al jaren een prima isolerend materiaal voor kozijnen. Win-win: als je isolerende kozijnen combineert met het plaatsen van HR++ of triple glas én nog een andere isolatiemaatregel, kun je een flinke isolatiesubsidie krijgen.

3. Spiegeltje, spiegeltje

Haal het meeste uit het schaarse daglicht dat naar binnen valt door strategisch te werken met spiegels. Manoeuvreer die bij voorkeur tegenover een raam zodat de spiegel het licht weerkaatst. Fijne bijkomstigheid is dat de ruimte zo niet alleen lichter, maar ook ruimer lijkt.

4.  Schuiven maar

Een schuifpui zorgt ervoor dat het daglicht over de volledige lengte en breedte van een ruimte naar binnen kan. Zo creëer je veel extra licht in huis. Ook fijn: op warmere herfstdagen haal je het buitengevoel makkelijk naar binnen door de schuifpui helemaal open te gooien. Weten waar je rekening mee moet houden als je een schuifpui wil plaatsen? Belisol denkt graag met je mee.

5. Licht transporteren

Licht kan weerkaatsen, maar ook getransporteerd worden. Door een dichte deur te vervangen door een deur met glas reikt het daglicht een stuk verder. Het voordeel van een glazen deur is dat deze zowel in een modern als klassiek huis mooi tot z’n recht komt. Maar de ene deur is de andere niet; oriënteer je hier alvast op de mogelijkheden.

6. Glad stuken

Hoe gladder het oppervlak, hoe meer het licht reflecteert. Dat betekent niet automatisch dat hoogglans wit het antwoord is op alles. Ook een parelmoeren tegel of een grote lichte kast met zijdeglans zorgen voor lichtweerkaatsing. Daarnaast geldt: hoe gladder een muur is gestuukt, hoe lichter de kamer lijkt. Dat komt doordat een grove korrel zorgt voor schaduwwerking.

Behoefte aan meer daglicht in huis? Ook dan kun je terecht voor een afspraak met een van de Belisol-adviseurs. Zo kun je zien wat een kozijn, schuifpui of glazen deur kan doen voor de lichtinval in huis.

nog meer: wooninspiratie