WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo creëer je een (optisch) grotere slaapkamer

Is jouw slaapkamer knus maar klein, en wil je toch het bed een centrale plek geven? Met deze 4 stappen creëer je in mum van tijd een (optisch) grotere slaapkamer met het bed als eyecatcher van het vertrek. (in samenwerking met Beter Bed)

Opbergmethodes

Opbergruimte creëren in een kleine ruimte is een uitdaging, maar zeker mogelijk. Speel het slim en zet een lage kast aan het voeteneinde van het bed. Leg er een paar leuke kussens op en je hebt opbergruimte en een zitplek in één. Heeft jouw slaapkamer schuine muren? Plaats schuifdeuren onder het schuine stuk. Zo maak je van een losse ruimte een functionele opbergplek.

Bed als eyecatcher

Het belangrijkste onderdeel -het bed- verdient een prominente plek. Plaats ‘m middenin de kamer zoals deze elektrische boxspring van Beter Bed; de Kårlsson Silkeborg Lina. Een boxspring bestaat altijd uit meerdere lagen en ligt hierdoor nóg comfortabeler dan een gewoon bed. Door de hoogte van de boxspring oogt de kamer nog ruimtelijker en de gestoffeerde matrassen geven je bed al snel een luxe uitstraling. Stijl je warme nest af met beddengoed in rustige kleuren. Komt deze boxspring je bekend voor? Dat kan kloppen, want de Kårlsson Silkeborg Lina was ook te zien in aflevering 12 van ‘Weer verliefd op je huis’.

Neutrale kleuren

Een klein vertrek oogt ruimtelijker door het gebruik van neutrale en lichte kleuren. Verf de muren en het plafond in dezelfde kleur en voeg maximaal één andere kleur toe. Richt de ruimte minimalistisch in met een handvol accessoires. Plaats ze bijvoorbeeld strategisch op één plek in plaats van kriskras door de hele kamer.

Open meubels

Met het bed als middelpunt van de kamer kan het al snel vol ogen als je ook nog andere meubelen wilt plaatsen. Geef hier een speelse draai aan door open meubelen te gebruiken. In plaats van een tv-kast, geef je de tv bijvoorbeeld een plekje op een (zit)bankje. Scherp dit verder aan door het nachtkastje te vervangen voor een kleine ronde bijzettafel. Dit open doorkijk-gevoel kun je ook terug laten komen door glazen lampen te kiezen als bedlampje. Dit geeft een verrassend ruimtelijk, maar knus resultaat!

Bron: in samenwerking met Beter Bed

nog meer: wooninspiratie