WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Goud & comfort in de badkamer

We brengen gemiddeld heel wat uren door in de badkamer. Toch staat deze ruimte in veel huizen niet bovenaan het prioriteitenlijstje. Het is natuurlijk ook een hele investering om de badkamer compleet te vernieuwen. Maar een snelle upgrade is zo geregeld en vriendelijk voor je portemonnee. Met een beetje liefde, aandacht en wat gouden accessoires, maak je je basic badkamer thuis-spa waardig. (in samenwerking met Dauby)Badkamer gouden accenten

Stralende verlichting

Als er één onderdeel is dat de sfeer van een ruimte bepaalt, dan is het wel de verlichting. In de badkamer heb je twee type verlichting nodig. Indirect licht, zoals spots die naar het plafond en de muren zijn gericht. Liefst dimbaar, zodat je heerlijk kunt ontspannen in bad of onder de douche.

En badkamerverlichting bij de spiegel, functionele lampen, zodat je bij het opdoen van je make-up of bij het scheren niets over het hoofd ziet. Omdat de basis van veel badkamers basic is, kun je uitpakken met flonkerende goudkleurige lampen. Die zorgen voor hotelluxe aan huis. Let er wel op dat de lamp die je uitkiest geschikt is voor een vochtige omgeving.

Gouden spiegel

Rond, ovaal, vierkant, zeshoekig… Een spiegel is allang niet meer alleen maar functioneel. Door te spelen met vorm en kleur maak je van je spiegel een echte eyecatcher. Een vierkant exemplaar is tijdloos en kan altijd, een ronde spiegel zorgt voor wat extra speelsheid.

In de badkamer heb je vaak veel kleine verzorgingsproducten die je uit het zicht wilt bewaren. Door te kiezen voor een spiegel met opbergruimte achter de spiegel, houdt je de boel netjes. Heb je juist mooie (make-up) spullen die je wilt uitstallen? Ga dan voor een spiegel met een plankje.

Badkamermeubel

Het badkamermeubel is de ideale opberger. Je kunt er vaak enorm veel in kwijt, maar eenmaal gekocht, zul je hem niet snel meer vervangen. Wil je er toch eens een nieuwe draai aan geven? Door je badkamermeubel van andere grepen te voorzien, oogt -ie totaal anders. Ga je voor robuuste, grove grepen, passend bij een industriële look? Of neig je meer naar sierlijke, organische vormen, die matchen bij een wat meer landelijke of romantische badkamer? Een uitgebreide keuze vind je bij Dauby, gespecialiseerd in zowel handgemaakt retrobeslag als designbeslag van top-ontwerpers.

Goud en comfort in de badkamer

Netjes ophangen en opruimen

Hang je handdoeken op een mooie plek en houdt je de badkamer lekker opgeruimd terwijl je handdoeken makkelijk drogen. Dat praktische gebruiksvoorwerpen ook mooi kunnen zijn, bewijst de Pure Plus collectie van Dauby. De vormgeving maakt van je handdoekhouder een echte blikvanger aan de muur. Losse knoppen zijn makkelijk om overal op te hangen op de plekken die in jouw badkamer handig zijn. Je kunt kiezen tussen speelse bolletjes en strakkere haakjes, net wat bij jouw woonsmaak past.

Een ronde handdoekring geeft een speels effect. Heb je de ruimte? Kies dan voor een langere stang, geschikt voor grote handdoeken en perfect te gebruiken voor het ophangen van je kleding die je na je douchebeurt aantrekt. Je bevestigt hem aan de muur of aan je badkamermeubel.

Pure verwennerij

Heb je de basis eenmaal aangepakt, dan is het tijd voor de finishing touches. Niets geeft zo’n lekker behaaglijk gevoel na een warm bad dan zachte handdoeken in een XL formaat. Kies welke kleur je wilt, want bij gouden accessoires matcht iedere kleur. Met donkerblauwe handdoeken houdt je het subtiel chique. Witte handdoeken geven de ruimte juist een hotelgevoel. Een hamamdoek is altijd stijlvol en drapeer je ergens mooi in het zicht.

En als je toch bezig bent, giet je shampoo, zeep en douchegel dan over in stijlvolle zeepdispensers. Een supersimpele manier om meer eenheid te brengen, in plaats van die explosie aan kleur door verschillende verpakkingen.

Bron: in samenwerking met Dauby

nog meer: wooninspiratie