WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gezonder leven? Deze keuken musthaves gaan je helpen

Over het algemeen geldt; wie goed voor zichzelf zorgt, voelt zich beter. En dat geldt zéker voor je voedingspatroon! Is je motivatie wat gezakt op dit vlak, nu we al een tijd thuiszitten? Snappen we. Integreer deze items in de keuken voor wat liefdevolle support. Let’s get back on track.

In samenwerking met Bosch Huishoudapparaten

Gezonder leven? Deze keuken musthaves gaan je helpen

Goed gevulde koelkast

Want een goed begin is toch écht het halve werk. Minder snoepen? Vaker een gezonde salade als lunch eten? En voorkomen dat je aan het einde van een drukke dag kiest voor het gemak van een (ongezonde) afhaalmaaltijd? Zorg voor een rijkelijk gevulde koelkast die uitnodigt tot koken. Of het nu voor jezelf is of voor je gezin – zoals Borinda en Wannes in aflevering 2 van Weer verliefd op je huis laten zien. Een koelkast gevuld met seizoensgroenten en -fruit in alle kleuren van de regenboog maakt niet alleen vrolijk, maar stimuleert je ook tot het maken van een bewuste eetkeuze. Win-win!

Slimme lades

Zo’n gevulde koelkast is fijn, maar hoe houd je al die producten de hele week knettervers? Hebben we ook een oplossing voor. Stop ze in de Vitafresh lades van deze inbouwkoelkast van Bosch. Die heeft een fijne functie: groenten en fruit blijven twee keer langer vers dan in een normale groentelade. Dat heeft met de perfecte temperatuur te maken. En ja, vitamines blijven daarmee ook beter behouden. Gevalletje twee vliegen in één klap. Heb je mooi geen excuus meer om geen smoothies, salades en gezonde stoofpotjes te maken. Precies waarom Borinda en Wannes in aflevering 2 van Weer verliefd op je huis voor deze koelkast kozen

Get organized

Organiseren kun je leren. Ja, zelfs de grootste chaoot. Alle boodschappen in huis? Organiseer de boel goed met bewaardozen en stop lang houdbare producten zoals rijst en peulvruchten in mooie potten. Een mooi label erop met wat erin zit zorgt voor overzicht in de (keuken)kast. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het creëren van gezonde gewoontes, maar een rommelige kast nodigt niet uit om te koken. En laat zelf koken nou een van de belangrijkste healthy habits zijn.

Juiste temperatuur

Lekker aan de slag in de keuken? Let dan eens extra op de temperatuur die je kiest bij het koken, stoven en bakken, zodat de producten niet onnodig verbranden. Een kookplaat met bereidingstemperaturen die al zijn voorgeprogrammeerd, is ideaal. Zoals dit exemplaar van Bosch. Noten roosteren? Met stand 1 branden ze nooit aan. Vis op het menu vanavond? Met stand 3 zit je altijd goed. Biefstuk? Dan is stand 5 perfect. I-de-aal.

In de mix

Onmisbaar in de gezonde keuken: een blender. Om supersnel een smoothie in te maken als kickstart van je dag. Of sauzen op basis van groenten en fruit. Of soepen, spreads, dips… Wij kunnen absoluut niet meer zonder. Een homemade smoothie of soep is een van de makkelijkste manieren om aan je dagelijkse portie groenten en fruit te komen. De Vitamaxx van Bosch is een vaccuümblender, waardoor bij het blenden tot maar liefst 5 keer meer vitamine C behouden blijft. Hoe dat zit? De vaccuümtechnologie zorgt voor minder zuurstof in de kan tijdens het blenden. Smoothies worden lekkerder, blijven langer vers en de vitamines blijven beter behouden. Niet onbelangrijk: dit exemplaar heeft óók nog een fijn design.

Nog meer gezonde inspiratie?

Op bosch-home.com vind je meer geweldige musthaves die je kunnen helpen bij het creëren van gezonde, dagelijkse routines. Van de fijnste bakovens met stoom tot superkrachtige blenders: ze maken je keuken niet alleen mooier, maar je leven ook makkelijker.

nog meer: wooninspiratie