WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geen tuin? Dan is deze interieurtrend echt iets voor jou

Doe maar een weelderige tuin vol prachtige bloemen en planten. En een moestuin graag. Voor wie dit voorlopig bij een droom blijft hebben we goed nieuws: met de tropische plant Bromelia haal je buiten gewoon naar binnen. Hallo fijne jungle!

In samenwerking met Bromelia

vtwonen-bromelia-tuintrend-binnen-1

Vrolijk feestje

Mooie, groene en gekleurde planten zijn de basis voor een tropische tuin in huis. Een tuin of ruim balkon hebben is fijn, maar niet nódig om toch het buitengevoel te creëren. Een van de grotere interieurtrends is buiten naar binnen halen met een flinke portie groen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een gezellige verzameling planten en styling skills. Een bijzondere plant in een mooie pot op bijvoorbeeld een (nacht)kastje of dressoir doet het altijd goed, maar een groots effect bereik je met het groeperen van groen. Ga voor een plantenhoek in huis en zet meerdere planten, in verschillende vormen en potten, bij elkaar. Tip: kies voor planten uit dezelfde ‘familie’ voor eenheid, zoals hier is gedaan met de tropische Bromelia. En: mix & match met groene planten voor de balans. De verschillende gekke vormen en energieke kleuren bij elkaar zorgen voor een vrolijk feestje in huis. Ware kunstwerkjes uit de natuur!

Luchtzuiveraars

Een onhandige hoek in de woonkamer, een lege ruimte onder de trap of die side table in de hal: ze zijn allemaal de perfecte basis voor een jungle at home. Wie geen tuin of balkon tot z’n beschikking heeft, wil natuurlijk zo veel mogelijk groen in huis halen. We weten allemaal dat de invloed van planten op de luchtkwaliteit in huis uitsluitend positief is. Maar wist je dat sommige planten nog betere ‘reinigers’ zijn dan anderen? Neem de tropische Bromelia: volgens wetenschappelijk onderzoek pikken de planten, die hun oorsprong vinden in Midden- en Zuid-Amerika, schadelijke stoffen op uit de lucht. Een fijn idee als je bedenkt hoeveel van die stoffen (schoonmaakmiddelen, verf…) er in huis rondzweven. Leuk feitje: in tegenstelling tot de meeste kamerplanten geven Bromelia’s ’s nachts meer zuurstof af dan overdag.

Survivors

Voor wie zo’n plantenhoek in huis helemaal ziet zitten en al zenuwachtig wordt bij de gedachte aan het verzorgen ervan, hebben we goed nieuws. Er zijn genoeg kamerplanten die iedereen (ja, óók degenen zonder groene vingers) in leven kan houden. De Bromelia is een eigenzinnige plant die in verschillende vormen en kleuren komt en de ‘survivor of the jungle’ is. Geloof ons: als ‘ie overleeft in de oerwouden van Zuid-Amerika en het ruige Andesgebergte, dan doet hij dat ook bij jou thuis! Het recept: zet de planten op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Geef één keer per week een heel klein scheutje water in de bloemkelk. Easy peasy, lemon squeezy.

Kom nog veel meer te weten over deze tropische planten via Bromelia.info.

nog meer: wooninspiratie