WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef je keuken een snelle make-over

Keukens zijn uitgegroeid tot het hart van het huis. Ben je toe aan verandering, maar is een nieuwe keuken geen optie? Met wat snelle aanpassingen blaas je de ruimte in een mum van tijd een nieuw leven in. (in samenwerking met Dauby)Snelle make-over van de keuken

Goed uit de verf

Een verse lik verf staat garant voor een flinke opfrisser. Kies bij een open keuken voor tinten in hetzelfde palet als de woonkamer, om keuken en leefruimte meer bij elkaar te betrekken. Heb je een gesloten keuken, dan kun je wellicht een hele andere sfeer neerzetten. Wil je vooruitlopen op de trends, dan ga je voor dé kleur van 2018, Heart Wood. Deze volwassen roze tint is heel flexibel en verandert van kleur en toon als je hem met andere kleuren combineert.

Nieuwe greepjes, nieuwe look

Niet alleen de kleur van de keuken en kastjes bepalen de nieuwe look, ook andere grepen op je keukenkastjes zijn echte sfeermakers. Kleine knoppen en greepjes uitgevoerd in ijzer vormen een rustige basis die aansluit bij veel interieurs. Bronzen greepjes doen wat luxueuzer, romantischer aan. Mag het van jou juist wat robuuster? Ga dan voor een stoere greep van ruw metaal. Een uitgebreide keuze vind je bij Dauby, gespecialiseerd in zowel handgemaakt retrobeslag als designbeslag van top-ontwerpers.

Niet alleen met kleur en vorm kun je variëren, ook de plaats van greepjes kan een wereld van verschil maken. Door de plek van de keukengrepen af te wisselen, geef je er een speelse twist aan.

Opbergen of laten zien?

Over bovenkasten zijn de meningen verdeeld. Puur vanuit esthetisch oogpunt is het inderdaad mooier om de bovenkastjes weg te laten, maar je moet natuurlijk wel de ruimte hebben om dan je spullen elders kwijt te kunnen.

Een (zwevende) plank biedt het beste van twee werelden. Je hebt wat extra opbergruimte, maar behoudt wel luchtigheid in de keuken. Ook een trolley is een goed compromis tussen functioneel en stijlvol. Je hebt kruiden, servies en andere keukenhulpjes binnen handbereik. Een bordenrek geeft je de gelegenheid om je favorieten borden op en in uit te stallen. Zo heb je er meer plezier van dan wanneer ze opgestapeld in de kast staan.

Extra gezelligheid in de keuken

Ook met een klein budget kun je door kleine aanpassingen en nieuwe accessoires je keuken een nieuwe look geven. Ga bijvoorbeeld voor wat extra groen. Naast kruiden, staan ook kamerplanten of een mooie bos bloemen gezellig in de ruimte.

Je mooiste keukentextiel hoef je heus niet te verstoppen in een kastje en mag gezien worden. Geef ze een prominente plaats aan de muur. Speel op safe met basic tinten of voeg met theedoeken juist wat kleur aan de keuken toe, door te kiezen voor kleurrijke exemplaren en opvallende prints.

Sommige gebruiksvoorwerpen hebben een subtiele schoonheid, waardoor je oog er niet meteen op valt. Of dat nou een espressomachine, keukenweegschaal of broodplank is. Door je favoriete keukenitems een podium te geven, krijgt zo’n item ineens de kans om het stralende middelpunt te zijn.

Bron: in samenwerking met Dauby

nog meer: wooninspiratie