WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Frisse vibe in de slaapkamer: 5 snelle tips

Wie de slaapkamer een restyling wil geven, is vaak geneigd om volledig opnieuw te beginnen. Helemaal niet nodig! Vaak zijn een paar kleine aanpassingen al voldoende. Wij verzamelden een aantal ideeën voor een frisse vibe in de slaapkamer.

In samenwerking met Beter Bed

vtwonen-BeterBed-wvojh-slaapkamertips-1

Ga voor een andere indeling

Doe eens gek en gooi de slaapkamer compleet om qua indeling. Een kwestie van uitproberen: zet het bed tegen een andere muur en geef de garderobekast een andere plek. Vervang het tv-meubel door een ophangsysteem aan de muur. Dat scheelt ruimte en oogt lekker strak. Ook een grote, staande spiegel kan de slaapkamer een compleet nieuwe uitstraling geven, dit zorgt meteen voor een ruimtelijk effect. Bekijk de ruimte met een frisse blik en ontdek dat een andere indeling wonderen kan doen!

Verwissel de stof van het bed

Een goed bed gaat járen mee. Toch hoeft dit niet te betekenen dat dat bed er altijd hetzelfde uitziet. Stylist Marianne Luning koos in aflevering 12 van ‘Weer verliefd op je huis’ voor bed Bädd Forma van het topmerk Kårlsson voor het ultieme Scandinavische gevoel. Uniek aan dit design is dat de stof geheel verwisselbaar is. Geweldig concept: zo kan het stel uit Rotterdam, wanneer het hen uitkomt, een andere kleur stof kiezen, bijvoorbeeld koningsblauw of khaki. Grote verandering, minimale milieu-impact. Een echte kameleon, dit moderne strakke bed.

Geef de wand achter het bed kleur

Donkere tinten zorgen voor een luxe touch in de slaapkamer. Soms kan het geweldig zijn om alle wanden dezelfde kleur te schilderen. Een slaapkamer met hoge plafonds waar veel licht naar binnen valt, kan dat prima hebben. Is de slaapkamer niet heel groot, verf dan alleen de wand achter het bed. Marianne stemde in Rotterdam de kleur van het bed en de achterwand mooi op elkaar af. De diepblauwe kleur zorgt er in dit monumentale pand voor dat de verzameling in het oog springende kunstwerken goed tot zijn recht komt.  

vtwonen-BeterBed-wvojh-slaapkamertips-3

Reorganiseer het nachtkastje

Het nachtkastje is vaak een verzamelplaats voor allerlei losse spullen. Hoog tijd voor een reorganisatie. Van de verschillende hoofdborden die passen bij bed Bädd koos Marianne voor hoofdbord Forma dat aan beide zijden plankjes heeft. Ideaal als nachtkastjes. Nu komt het aan op de kunst van het weglaten. Stal er een paar zorgvuldig gekozen items op uit: denk aan een paar boeken, een kandelaar en een vaas met bloemen of een kleine plant. Less is more! Zo hebben simpele, maar doeltreffende aanpassingen grote impact op de uitstraling van de slaapkamer.

Is jouw slaapkamer ook toe aan een nieuwe look?

Goed nieuws, want Bädd Forma van Kårlsson is een ware kameleon. Verandert jouw slaapstijl met de jaren? Zowel de stof als de bedbodem en het matras zijn eenvoudig te vervangen. Zo blijf je eindeloos genieten van dit designbed met de looks van een boxspring.

nog meer: wooninspiratie