WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eten in de buitenlucht: zo wordt het nog leuker

Denk je bij buiten eten al snel aan verbrande hamburgers, plastic bordjes en een rokende barbecue? Koken in de buitenlucht kan ook heel rustgevend, stylish en gezellig zijn. Na het lezen van deze tips zet jij in een handomdraai een viergangendiner op een mooi gedekte tuintafel. (in samenwerking met Coleman)

Aandacht voor de styling

Buiten eten is net wat leuker aan een mooi gedekte tafel. Houd het puur natuur gevoel vast en kies voor een linnen tafelkleed, gebruik placemats van zeegras en ga voor stoer matzwart bestek, houten schalen en handwerk(look) drinkglazen. Kleine veldboeketjes (uit eigen tuin) maken de sfeer compleet.

Idee: hang stoffen slingers aan de schutting of drapeer ze in een struik of boompje. Leuk voor tijdens een tuinfeestje, maar ze kunnen ook prima het hele jaar blijven hangen.

 

Ga voor een flexibele buitenkeuken

Uitgebreid koken kan prima in de buitenlucht, maar zo’n meergangen diner komt natuurlijk niet vanzelf op tafel. De Campingaz 4 Series Classic EXS Black is een flexibele barbecue die overal een plekje vindt, maar heeft ook de looks van een keukeneiland dat het hele jaar door kan blijven staan. Door de gelijkmatige hitteverdeling zal voedsel niet snel aanbranden en goed garen en dankzij de RVS branders is de warmte regelbaar. Met de apart verkrijgbare accessoires kun je op deze barbecue zelfs wokken, paella maken en pizza’s bakken. 

Zorg voor (sfeer)licht

Is de schemer al ingevallen? Behalve knus is verlichting ook heel praktisch op het terras. Een prikkabel aan de schutting of aan een rek boven de tafel is feestelijk en zorgt voor mooi gefilterd sfeerlicht. Een staande buitenlamp is ideaal voor naast het kookgedeelte en zorgt meteen ook dat je kunt zien wat er op de grill ligt. Solar verlichting is een goed alternatief voor als er geen elektriciteit op het terras is.

Vergeet die vervelende schoonmaak

Altijd een nadeel: na een gezellig etentje wacht de barbecue op een grondige schrobbeurt. Met het Campingaz Instaclean systeem is dat niet nodig. De vaatwasserbestendige delen van de barbecue kunnen er gemakkelijk uit en zijn zo vormgegeven dat ze in een standaard vaatwasser passen en dat neemt flink wat werk uit handen. Kun je fijn nog even natafelen.

Ook eten in de buitenlucht? Bij aankoop van een 3 of 4 Series Classic EXS Black, 3 of 4 Series Classic LS Plus, 3 of 4 Series Classic LS Plus Black en alle Master Series modellen ontvang je nu gratis een bluetooth thermometer t.w.v. € 100,-. Kijk voor meer informatie op www.campingaz.com

Bron: in samenwerking met Coleman

nog meer: wooninspiratie