WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eindeloos variëren met een tijdloze basis

Een prettige sfeer in huis valt en staat bij een goede basis. Terwijl trends vervagen, blijft je eigen smaak en stijl voor langere tijd overeind. Wij leggen je uit hoe je kiest voor een basis die staat als een huis, terwijl je met minimale aanpassingen toch mee kunt blijven gaan met de trends. (in samenwerking met Luxaflex)

Dat zit wel goed

De bank is in veel woonkamers het belangrijkste meubel. Vraag jezelf ten eerste af: met wie en hoe gebruik je je zitmeubels? Kijk je veel tv, zit je met vrienden op de bank of aan tafel? Ben je gek van kleur, dan kun je gerust als blikvanger een gewaagde bank kopen in jouw favoriete kleur. Maar wil je er absoluut zeker van zijn dat -ie niet snel verveelt, dan is het wellicht handiger voor een neutrale kleur te kiezen. Beige, bruin, grijs of zwart zijn altijd-goed-kleuren. Met kussens of plaids voeg je er gemakkelijk wat meer kleur aan toe.

Lichtspel

En vergeet daarnaast de raamdecoratie niet.  De juiste raambekleding zorgt niet alleen voor veel sfeer, maar ook voor warmte, privacy en een betere akoestiek in huis. De keuze voor de juiste gordijnen hangt af van je smaak, maar is ook sterk afhankelijk van de ruimte waar het om gaat. Want terwijl je het in de woonkamer wellicht prettig vindt om lekker veel daglicht in huis te hebben, wil je in je slaapkamer waarschijnlijk liever niet dat de zon te fel binnenkomt. In zo’n geval bieden verduisterende vouwgordijnen uitkomst.

Over het algemeen geldt dat lichte gordijnen de ruimte lichter en groter doen lijken. Donkere kleuren hebben een knusse, intieme uitstraling. Naast de kleur roept ook het materiaal een bepaalde sfeer op. Verfijnd, geweven linnen zorgt voor een nonchalante bohemian uitstraling. Glinsterend zacht fluweel brengt direct een gevoel van luxe met zich mee. Zo is er altijd wel een type raambekleding die bij jouw stijl past.

Uitgerust wakker worden

Ga in de slaapkamer voor een kleur die rust en comfort uitstraalt. Antracietgrijs is zo’n lekkere basiskleur voor je bed. Door het geheel met kussens en een sprei aan te kleden met verschillende materialen – linnen, breisels en velours – krijg je een ‘voelpalet’ van texturen. Qua bedtextiel kiezen we per seizoen voor andere kleuren en materialen die passen bij de temperatuur en die de juiste sfeer toevoegen.

Door een hoofdbord achter je bed te plaatsen, geef je de slaapkamer in een handomdraai een compleet andere vibe. Kies bijvoorbeeld voor een houten achterwand voor een landelijke of juist robuuste sfeer, een stoffen variant is wat chiquer en comfortabel om tegenaan te leunen.

 

Thuisspa

Ook de badkamer kun je basic inrichten en meestylen met de trends. De keuze voor een bad of douche is afhankelijk van je eigen voorkeur, je gezinssituatie en de beschikbare ruimte. Wanneer je er de plek voor hebt én je bent een badderaar, kan een vrijstaand bad prachtig zijn. Heb je een relatief kleine badkamer, dan bezorgt een ruime (inloop)douche met een goede douchekop je ook minimaal één keer per dag een gevoel van luxe. Met mooie hamamdoeken, stoffen opbergmanden en trendy accessoires geef je deze tijdloze ruimte steeds een andere sfeer.

Betaalbaar

Dat tijdloos niet duur hoeft te zijn, bewijst de nieuwe collectie vouwgordijnen van Luxaflex. Deze collectie biedt een prachtige basisoplossing met moderne stoffen, perfect voor een blijvend mooie inrichting in elke ruimte. Nieuwsgierig? Bekijk hier welke showroom van Luxaflex het dichtst bij jou in de buurt zit.

Bron: in samenwerking met Luxaflex

nog meer: wooninspiratie