WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een vleugje industrieel in huis

Houd jij wel van een industrieel tintje, maar zie je het niet zitten daar je hele interieur voor om te gooien? Met kleine gebaren kun je heel gemakkelijk een stoer randje toevoegen aan je huis, wat je woonstijl ook is. (in samenwerking met Upstairs traprenovatie)Traprenovatie blue ice

Stevige kleuren

Probeer kleuren als geel, rood en blauw zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Een graag gezien palet bij de industriële sfeer bestaat uit grijstinten, zwart, wit en natuurlijke nuances als roestbruin, donker antraciet en mosgroen. Stevige kleuren die meteen ook goed te combineren zijn met een Scandinavisch interieur of een romantische stijl.

Een stoere trap

Als er iets de industriële sfeer in huis haalt dan is dat wel staal. Kies voor (kleine) stalen accessoires, de donkere tint van staal of ga voor een staal-look trap: tijdloos en goed te implementeren in een basic, romantische of zelfs klassieke woonstijl. De limited edition Blue Ice van Upstairs traprenovatie wekt de robuuste indruk van gewalst staal en is tegelijkertijd hartstikke onderhoudsvriendelijk en kras- en slijtvast. Dat betekent nooit meer schuren of verven, een natuurlijke uitstraling én met de antislip al verwerkt in het materiaal. Vind je een complete staal-look net wat te heftig? Een toepassing waarbij alleen de uiteinden van de traptreden een blauwstalen uiterlijk krijgen behoort ook tot de mogelijkheden. Een goede match met het warme van hout. Wat je ook kiest, met de speciale overzettreden is vrijwel elke trap binnen één dag te renoveren. Wil je weten of deze of een andere stijl trap bij jouw woonstijl past? Doe dan onze test

Ga voor groen

Verse planten zijn altijd een goed idee, maar wil je een toefje industrieel in huis, dan mag groen echt niet ontbreken. Niet zomaar elke plant is geschikt: kies voor grote gebaren: een XL bananenplant of een grote cactus bijvoorbeeld. Zet ze in een betonnen pot, een mand of ook heel leuk: een oude zinken emmer. Wat ook goed werkt is een verzameling planten bij elkaar, op een kastje in de hal bijvoorbeeld. Speel met verschillende hoogtes, kleuren en soorten planten, laat bloeiende varianten achterwege en durf ook de lucht in te gaan met speciale plantenhangers.

Ruwe materialen

Alles wat al die jaren verborgen werd gehouden, mag nu juist gezien! Bakstenen muren, kale buizen en betonnen vloeren zorgen voor een instant industrieel gevoel en zijn onbewerkt het allermooist. Heb jij geen huis met deze unieke (industriële) elementen? Niet getreurd: je kunt ook de illusie wekken met steenstrips, een betonlook behang of het niet afwerken van leidingen, buizen en radiatoren. Hierbij geldt: less is more. Kies voor één opvallend item, juist dan vestig je er alle aandacht op én blijft het goed te mixen met je bestaande woonstijl.

 

Bron: in samenwerking met Upstairs traprenovatie

nog meer: wooninspiratie