WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een unieke muur met verf: 4x net even anders

Met een beetje lef maak je het verschil! Dus durf en ga aan de slag met verf in je interieur. Alles wat je nodig hebt is een lege wand, jouw favoriete kleuren, een verfroller, potlood en een rol schilderstape. 4 unieke verfideeën om direct mee aan de slag te gaan. (in samenwerking met Karwei)

1. Met letters

Niets persoonlijker dan een letter op de muur. En omdat we bijzonder willen, gaan we hierbij voor de XL variant. Een vaste hand hoef je er niet echt voor te hebben, een beetje geduld wel. Kies een mooi lettertype uit (kijk in de bladen of op Pinterest voor voorbeelden) en teken met een zacht potlood de letter op de muur. Wil je een ultra strak resultaat? Gebruik dan een sjabloon of plak de vorm af met schilderstape. Een donkere tint maakt het grafische effect van zo’n letter groter. Bovendien, inktzwart is perfect te combineren met basic grijstinten en natuurlijk materialen.

2. Met speelse vormen

Toegegeven, hier moet je even de tijd voor nemen. Maar met een verzameling speelse vormen heb je geen kunst aan de muur, maar kunst óp de muur! Ingewikkeld hoeven de vormen niet te zijn, het is de kleurencombinatie die dit idee magisch maakt. Markeer om te beginnen de plek van de vormen met een kader van schilderstape. Binnen dit kader kun je de vormen tekenen. Misschien vind je het handig om de tekening eerst op papier te maken, dit voorbeeld kun je ernaast hangen om een beetje te spieken. Een ander idee is een beamer gebruiken, hiermee projecteer je de vormen direct op de muur en is het alleen nog een kwestie van overtrekken. Kleur de vormen in met drie verschillende kleuren verf. Gebruik tinten die terugkomen in je interieur om het rustig te houden of ga juist voor een compleet andere sfeer en creëer een blikvanger.

3. Met strakke lijnen

Met deze snelle ingreep maak je een ruimte in één klap compleet anders. Door de wand in een sprekende kleur te schilderen ben je al een heel eind op weg, maar wat dacht je van een sprekende kleur in combinatie met een speels verfpatroon lijnenspel? Beplak hiervoor je wand kriskras met schilderstape: van boven naar beneden, horizontaal en diagonaal, hierbij geldt: hoe gekker, hoe beter. Tevreden over je lijnen? Schilder de wand dan met muurverf, zoals je dit normaal ook zou doen. Verf goed over de tape heen en zorg ervoor dat de verf overal komt. Even laten drogen (niet te lang, want dan trek je de verf mee) en dan de tape verwijderen.

4. Met een uitgesproken kleur

Voor een kale wand die wel wat pit kan gebruiken is een colorsplash een leuk idee. Echte teken- of schilder kwaliteiten hoef je hiervoor niet te hebben, want hoe natuurlijker de vorm, hoe mooier het resultaat. Schets met een hard potlood de vorm van een cirkel of een ovaal op de wand, niet te netjes, de vorm mag best lijken op een uitvergrote spetter. Verf met een kwast eerst de buitenranden van de vorm met een opvallende kleur. Oudroze bijvoorbeeld, een eyecatcher op een witte wand en erg mooi in combinatie met natuurlijke tinten, maar ook met een felle kleur als mosterdgeel. Schilder het grote vlak met de roller, zorg er hierbij voor dat de verf van de randen nog niet helemaal opgedroogd is om kleurverschil tegen te gaan.

Bron: in samenwerking met Karwei

nog meer: wooninspiratie