WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een keuken kopen met je partner doe je zo

Een keuken is een aankoop voor jaren, waar je helemaal tevreden over moet zijn. Droom je van een kookeiland of een kastenwand met ingebouwde koffiemachine, maar heeft je lief hele andere ideeën voor jullie nieuwe keuken? Dit zijn de gouden tip(s) voor een succesvolle keukenzoektocht met je partner! (in samenwerking met Mandemakers Keukens)
houten vtwonen keuken

1. Tinder voor keukens

De handige online keukentool Swipe.Match.Create helpt je in drie stappen naar een gepersonaliseerd moodboard. Het is een soort Tinder voor keukens. Swipe de beelden van keukens, -apparatuur en -accessoires naar rechts als het voldoet aan je smaak en naar links als je het helemaal niets vindt. Op basis van je keukensmaak ontstaat een inspirerend moodboard. Laat je partner ook de test doen en kijk of jullie een match zijn.

2. Zoek de overeenkomsten

Wees gerust: liefde overwint (bijna) alles, ook als jullie geen match zijn op keukengebied. Ga in dat geval op zoek naar de overeenkomsten in jullie moodboard. En dat zijn er vast meer dan je denkt! Let op kleuren, vormen en materialen. Als er een kleur is die in beide moodboards terugkomt, kun je dat als uitgangspunt of basiskleur nemen van jullie nieuwe keuken. Houd je lief van zwart en jij van pasteltinten? Zoek dan een kleur die deze twee tinten met elkaar verbindt. Grijs bijvoorbeeld!

3. Doe inspiratie op in een winkel

Laat de interieurbladen, moodboards en Pinterest even voor wat ze zijn en doe inspiratie op in verschillende keukenzaken. Zoek naar keukenbladen en -fronten die je mooi vindt, bedenk wat voor apparatuur je graag wilt en hoe je de keuken nu gebruikt. Een keukenontwerp begint vaak bij de apparatuur en daarna volgt de indeling. Wie weet zijn jullie het daar sneller over eens en dan volgt die favoriete keukenstijl vanzelf wel.

4. Be kind!

Last but not least: sta open voor nieuwe ideeën en houd niet te star vast aan je eigen wensen. Een compromis kan geen kwaad, maar zoek dan naar keukenstijlen die elkaar aanvullen zoals landelijk en industrieel of modern en Scandinavisch. Gebruik je fantasie en mix en match tot jullie de keuken van jullie dromen hebben gevonden.

Bron: in samenwerking met Mandemakers Keukens

nog meer: wooninspiratie