WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een gekleurde bank? Die style je zo

Een vleug kleur in huis vrolijkt de boel altijd op, en een opvallende bank is daarbij hét statement piece bij uitstek. Gedurfd, zo’n bank in een felle kleur, maar met de juiste styling is ie net zo tijdloos en veelzijdig als een neutrale variant. Wij geven stylingtips.

In samenwerking met COR

vtwonen-COR-bank-gekleurd-3

Kleur en materiaal

De grijze stoffen bank, die kennen we allemaal wel. Heb jij zin om voor een meer gedurfde optie te kiezen? Sta dan stil bij zowel de kleur van je bank als het materiaal waarvan hij gemaakt is. Een rode stoffen bank geeft bijvoorbeeld een totaal andere look dan een rode leren bank. Stof zorgt voor een zachtere, subtielere touch terwijl leer de kleur extra benadrukt. Denk ook goed na over de kleuren die al aanwezig zijn in je interieur, en of de bank die je op het oog hebt daar goed bij past.

Accessoires

Aangezien de bank al een opvallende kleur heeft, houd je de accessoires het liefst rustig. Dat wil niet zeggen dat je niet ook hier kunt spelen met kleur (denk ook aan de monochrome trend waarbij alles in één kleur is). Zorg ervoor dat het geheel niet té druk wordt. Ga je voor prints in je accessoires? Let er dan op dat de kleur van de bank erin terugkomt.

Kleur op kleur

Hetzelfde geldt voor muren: wees voorzichtig met fel behang en kies eerder voor een matte effen muurverf. Wit, grijs of natuurtinten staan mooi bij een gekleurde bank, maar wees niet bang om extra kleur toe te voegen; dat kan juist een geweldig effect geven. Denk bijvoorbeeld aan een muur in de pastelvariant van de kleur van de bank of ga juist voor een contrasterende kleur zoals hierboven.

Eenvoudige vorm

Zin in een gekleurde bank maar bang dat je hem na een jaar alweer zat bent? Ga dan voor een bank in een eenvoudig, rustig model, zoals de Avalanche van COR. Deze prachtige bank is beschikbaar in rood, geel, blauw of neutralere kleuren. Je kunt hem perfect aanpassen aan je stemming; een strakke, moderne uitstraling? Dan leg je de leuning plat zodat er een rechte lijn ontstaat. Lekker hangen in de bank met een boek? Dan zet je hem recht en zak je weg tussen de zachte kussens. Nog een pluspunt: hij heeft een opbergplankje. Ideaal om een goed boek en grote mok thee op te zetten!

Durf jij het aan, zo’n gekleurde bank? Ontdek hier alles over de Avalanche bank van COR.

nog meer: wooninspiratie