WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een energiezuinig huis: zo pak je dat aan

Nu we massaal thuiswerken op deze koude herfstdagen ligt het in de lijn der verwachting dat ons energieverbruik omhoog schiet. Gelukkig hoeft dit zeker niet het geval te zijn én zijn er eenvoudige oplossingen om dit te voorkomen. Wij geven een paar handige tips.

In samenwerking met Essent

Verhoog je wooncomfort

Nu we massaal vanuit huis werken is het goed om eens kritisch te kijken naar ons eigen energieverbruik. Want energiebesparende maatregelen verhogen niet alleen ons wooncomfort, ze verlagen ook de energierekening. Een win-winsituatie dus. Maar hoe te beginnen? De makkelijkste én snelste manier om energie – lees: geld! – te besparen is door ons huis beter te isoleren.

Warme vloer, warme voeten

De vloer is een goed vertrekpunt voor meer comfort in huis. Warmteverlies via de vloer kan op twee manieren worden opgelost. De eerste methode is door het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte. Dit noemen we vloerisolatie. Een andere mogelijkheid is het isoleren van de onderkant van de kruipruimte, ook wel bodemisolatie. Het effect van deze maatregelen? Een fijn binnenklimaat én tegelijkertijd besparen op de stookkosten. Benieuwd wat nu de beste oplossing, vraag dan eens een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Makkelijk besparen

Nog zo’n slimme besparing is spouwmuurisolatie. Klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk is dat helemaal geen grote ingreep. Het enige wat hiervoor nodig is, is een boorpatroon in de voegen. Een klus die meestal binnen een dag kan worden geklaard. Appeltje-eitje! Het isoleren van de spouwmuur in huis, is een relatief kleine investering, die gemiddeld in drie jaar tijd terug is verdiend.

Profiteer van subsidie

oor je huis beter te isoleren, is veel CO2-uitstoot te voorkomen. Naast zuinig is het dus ook nog eens duurzaam. Goed nieuws: wie minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kan aanspraak maken op subsidie. Deze subsidie is door de overheid in het leven geroepen om internationale duurzaamheidsafspraken te behalen. Fijn, want daar kun je als woningbezitter enorm van profiteren! 

Klaar voor de winter

Wie ervoor kiest de vloer, muur of het dak  – ook al zo’n grote energieverspiller in huis – te isoleren, komt er al snel achter dat dit minder gedoe kost dan het lijkt. Eenmaal die stap gemaakt, geeft het bovendien een lekker gevoel dat het thuis allemaal goed geregeld is. Energie besparen tijdens het thuiswerken en ondertussen een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst, wie wil dat nou niet? Laat die strenge winter maar komen!

Ook besparen op je energierekening? Doe de isolatiecheck om te berekenen hoeveel je kunt besparen met isolatie.

nog meer: wooninspiratie