WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slimme tips voor koude winternachten

Oké, nog één keertje omdraaien dan. Blijf jij ook graag lekker lang onder de warme dekens liggen als het buiten kouder wordt? Maar maak je ook graag bewuste keuzes? Maak van je slaapkamer dan een duurzaam (uit)slaapparadijs met deze simpele tips. (in samenwerking met Kepri Cotton)

Verwarming uit

Het is verleidelijk om in het najaar de verwarming in de slaapkamer een standje hoger te zetten, maar verstandiger is het om hem uit te laten. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu, je slaapt ook beter in een frisse kamer. Voor een goede luchtcirculatie met optimaal slaapresultaat laat je het slaapkamerraam op een kiertje staan. Heb je moeite met deze rigoureuze beslissing, maar geef je wel om het klimaat? Schaf een winterdekbed aan en haal grootmoeders kruik uit de kast.

Duurzaam beddengoed

Zodra het zomerdekbed weer is opgeborgen, wordt het winter- of dubbele dekbed uitgespreid om je warm de winter door te helpen. De wisseling van seizoenen vraagt dan ook om een warmere sfeer in de slaapkamer. Met een fijn dekbedovertrekset bijvoorbeeld. Kies bewust en kruip onder duurzaam beddengoed van Kepri Cotton. Zij maken super fijn betaalbaar bedlinnen, beschikbaar in de mooiste kleuren. En dat niet alleen, de lakens zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Door deze hoge kwaliteit gaat het ook nog eens een stuk langer mee. Dat slaapt toch een stuk lekkerder?

Ecologisch matras

En ben je dan toch goed bezig, pak dan ook meteen het matras aan en kies voor een ecologisch exemplaar. Ook hier geldt; niet alleen beter voor het milieu, maar ook veel beter voor jou. Je valt namelijk in slaap op een matras dat is gemaakt van kokos- of natuurrubber en daardoor geen kankerverwekkende stoffen bevat. Daarnaast hebben beide natuurproducten fijne eigenschappen zoals een goede luchtcirculatie en veerkracht. Jij slaapt vanaf nu altijd als een roos.

Duurzame meubels

En last but not least; neem je bed of nachtkastje ook eens onder de loep. Ook die zijn verkrijgbaar in een duurzame en dus milieuvriendelijke variant. Koop bijvoorbeeld geen meubels van spaanplaat of plastic, deze bevatten schadelijke stoffen. Kies in plaats daarvan voor meubels gemaakt van massief hout. Deze zijn kwalitatief sterker (en dus duurzamer), niet giftig en makkelijker te repareren.

Zo, jij bent klaar voor een duurzame winterslaap!

Bron: (in samenwerking met Kepri Cotton)

nog meer: wooninspiratie