WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzaam wonen: 5 slimme stylingtips

Steeds vaker kiezen we voor een duurzame optie, ook in ons interieur. Omdat het beter is voor het milieu, beter voor de gezondheid (minder giftige stoffen) én omdat een verantwoorde keuze steeds vaker samengaat met een knappe keuze. Wil je ook het interieur verduurzamen, maar weet je niet goed hoe? Hier vind je 5 fijne stylingtips die duurzaam zijn.

In samenwerking met Het Kabinet

1. Kies voor eerlijke materialen

Steeds meer meubels zijn gemaakt van eerlijke materialen die een leven lang mee kunnen gaan. Denk aan houtsoorten als eiken- en mangohout, rotan, bamboe, maar ook aan keramiek, natuurlijke stoffen als katoen, wol, hennep en gerecyclede stoffen als glas of metalen. Duurzaam en stijlvol!

2. Shop bewust

Een duurzaam interieur betekent ook dat je niet zomaar nieuwe meubels en accessoires koopt. Denk voor een aankoop goed na: past dit echt in het interieur en jouw woonstijl? Kies het liefst voor tijdloze meubels, waar je niet snel op uitgekeken raakt, zoals deze salontafel met een zwart eikenhout blad. Want een item kan nog zo duurzaam zijn, als je ’m na een paar jaar weer weggooit, doe je het effect teniet.

3. Het kastje van oma

Een mix van oude en nieuwe meubels en accessoires zorgt voor een persoonlijk interieur. Geen idee waar je zo’n tweedehands of vintage parel vindt? Bij Het Kabinet vind je een steeds wisselende collectie vintage meubels uit eigen import. Zo’n item met een uniek verhaal is een aanwinst voor ieder interieur. Ook een idee: misschien staat er bij opa en oma een kastje op zolder dat perfect past in de gang of op de slaapkamer. Zo sla je twee vliegen in één klap: het item krijgt een tweede leven en dankzij de emotionele waarde gaat het de deur nooit meer uit. Ook dát is duurzaam.

4. Slim verven

Zin in een nieuwe kleur op de wand, verdiep je dan eerst eens in de verf. Veel verfsoorten bevatten giftige stoffen en zijn nauwelijks afbreekbaar. Niet fijn voor het milieu, maar ook niet voor je eigen gezondheid. Dit geldt niet alleen voor verf op oliebasis, maar ook op waterbasis. Kies liever voor verf met natuurlijke grondstoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu.

5. Belangrijke plek in huis

Je huis duurzaam inrichten, maar weet je niet goed hoe? Begin dan klein maar goed en ga eerst met één ruimte in huis aan de slag. De keuken of woonkamer leent zich daar uitstekend voor. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke, eerlijke eettafel, zoals eettafel Stella Keramiek. Een echte eyecatcher dankzij het keramieken tafelblad.

Duurzaam interieuradvies

Staat een duurzaam interieur ook op jouw wensenlijst, maar geen idee waar te beginnen? Dan zit je goed bij Het Kabinet. Deze waanzinnige woonwinkel in Bunnik wil bijdragen om de ecologische voetprint te verkleinen. De woonexperts van Het Kabinet helpen je dan ook graag met het samenstellen van jouw duurzame interieur, online óf live in de woonwinkel. Benieuwd? Een interieuradvies is gratis en vrijblijvend, hier plan je zo’n interieuradvies in.

nog meer: wooninspiratie