WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Streelzachte eco banken

Duurzaam is hot. Het is bijna ‘geitenwollensokken’ om niet duurzaam bezig te zijn. We zijn aan het isoleren, gasloos koken en zonnepanelen aan het plaatsen. Maar wist je dat er ook steeds meer duurzame meubels op de markt zijn? Slijtvast en van recyclebaar materiaal, tijd voor eco design. (in samenwerking met Sofacompany)

Sofacompany

Vintage vondsten

Bamboetapijten, een trendy stoel gemaakt uit gerecycled polyester of een bank met een extra lange levensduur; we kunnen op interieurgebied naar hartenlust investeren in ecologisch design.
Alles in een keer vervangen, is natuurlijk niet duurzaam. Het meest duurzame is de spullen die je al hebt een update geven. Een nieuw stofje, nieuwe greepjes of een lik (biologisch afbreekbare) verf doen al wonderen en zo kun je weer even met je spullen door. Is iets echt aan vervanging toe, ga dan op zoek naar vintage vondsten. Struin markten af, kijk op Marktplaats en op Facebook: veel steden en dorpen hebben een plaatselijke ruilpagina.

Plastic fantastic

Een bank gemaakt van PET flessen, 165 stuks maar liefst. Het Deense merk Sofacompany maakt meubels met gerecyclede stoffen en geeft terug aan de natuur. Naast de PET flessen is al het hout van hun meubels afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In de toekomst zal er een boom worden geplant voor iedere verkochte bank. Dat ploft toch net iets lekkerder op je bank, zoals op de Astha Cura 3-zitsbank. Deze streelzachte flessen bank is verkrijgbaar in donkergroen, lichtblauw en lichtgrijs. Ook heel groen is de Henry bank, deze heeft losse hoezen die je makkelijk kunt reinigen of vervangen, levensduur verlengend en dat is wel zo groen!

Wuivend eco tapijt

Niet alleen een bank kan groen zijn, ook voor je vloer zijn er mooie eco opties. Zo ontwierp de Sofacompany een tapijt van viscose resten en bamboegaren. De korte haren lijken op en neer te deinen door glanzende en matte texturen. Niet voor niks kreeg het tapijt de naam Velvet Ocean.


Bron: in samenwerking met Sofacompany
nog meer: wooninspiratie