WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Durf jij? Contrast in de keuken

Keukenapparatuur is allang niet meer uitsluitend praktisch. De functies worden steeds uitgebreider, de looks alleen maar mooier. Ontdek alles over de zwarte apparaten-trend en hoe goed dit samengaat in een witte keuken. (in samenwerking met ATAG ‘we love to cook’)

Samen sterk

Vind je een compleet zwarte keuken wat te heftig en helemaal wit net iets te steriel? Ga dan, net als de bewoners in de laatste aflevering van Weer verliefd op je huis, voor een zwart-wit compromis in de vorm van een wit keukenblok en zwarte inbouwwand (of andersom natuurlijk). Zo’n wand heeft als voordeel dat je er grote apparaten als een koelkast en vriezer in kwijt kunt. In de aflevering is hiervoor gekozen, omdat Tom een bedreven thuiskok is. De vrijstaande Matrix Black Steel wijn- en drankenkoeler met vriezer wil je liever niet verstoppen, die mag dus mooi in het zicht. Met de verbindingsset kun je twee losse apparaten met elkaar combineren, het Black Steel afdekpaneel zorgt ervoor dat het altijd één stijlvol geheel blijft.

Alles in dezelfde sfeer

Een zwarte oven op ooghoogte geeft de keuken een instant stijl-shot, helemaal als de rest van de keuken friswit is. Het mooie van de ovens uit de MAGNA lijn van ATAG is dat ze goed met elkaar te combineren zijn. Zowel de oven met geïntegreerde magnetron en de combi-stoomoven hebben een zwart glasfront en nog iets extra’s: de bediening gaat aan de hand van een touchscreen, waardoor er geen uitstekende knoppen zijn en het aanzicht strak en rustig blijft. In dezelfde lijn is er ook een vacumeerlade, in een compact formaat van een 15 cm lade, waardoor grote aanpassingen aan de indeling niet nodig zijn.

Onzichtbare bediening

Koken op inductie is niet alleen praktisch en snel, omdat de kookplaat bijna naadloos doorloopt in het keukenblad blijft het oppervlak glad en strak. Contrast breng je aan met een licht aanrechtblad en door de donkere tint van het apparaat terug te laten komen op de achterwand. Gebruik hiervoor donkere tegels of schilder de wand achter de kookplaat zwart. De ATAG inductiekookplaat heeft net als de ovens een bijna onzichtbare bediening. Een lichte veeg van de vingertoppen is voldoende om de LED-lampjes te activeren. Door panherkenning licht de bijbehorende bediening automatisch op. En kook je graag op een grillplaat of met XL pannen? Dan is de extra grote rechthoekige kookzone handig, binnen dit vlak heb je net wat meer bewegingsvrijheid.

Het zit ‘m in de details

Een wit keukenblok komt nog mooier tot z’n recht voor een zwarte wand. Iets glanzende zwarte tegels zorgen voor wat meer licht, diepte en daarom een speelse look. Probeer zwart subtiel op meerdere plekken terug te laten komen, bijvoorbeeld in de keukenkraan. De matzwarte variant van ATAG heeft een stoere uitstraling, maar is door zijn slanke postuur toe te passen in iedere keukenstijl: of je nu houdt van Scandinavisch, modern, basic of landelijk.

Toe aan wat meer contrast in de keuken?

Laat je inspireren door de stijlvolle MAGNA lijn van ATAG, ontdek de complete collectie op www.atag.nl of kom sfeer proeven in het ATAG Experience Center langs de A12 in Duiven.

Bron: ATAG ‘we love to cook’

nog meer: wooninspiratie