WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY houten vlaggetjesslinger

Wanneer ik op Pinterest rondkijk, zie ik vaak interieurspulletjes waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Zo zag ik een tijdje geleden een slinger met houten plaatjes eraan hangen en ik besloot om deze zelf te maken met tools van Bosch. Het bleek een eenvoudige klus met een prachtig resultaat. Wat een leuke eyecatcher! (in samenwerking met Bosch)DIY houten slinger

DIY houten slinger

DIY houten slinger

DIY houten slinger

Aan de slag

Om te beginnen aan deze DIY nam ik een berken multiplex plaat. Hierop duidde ik met potlood de vijf driehoekjes aan. Vervolgens gebruikte ik de Bosch EasyCut 12 accuzaagmachine om de driehoekjes uit de houten plaat te zagen. Met de nieuwe EasyCut 12 zaagmachine was dat heel makkelijk, omdat ik snel korte zaagsneden kon maken dankzij de NanoBlade (een minizaagblad met rondlopende ketting).

Daarna schuurde ik de driehoekjes af met de EasySander 12 om splinters te vermijden. Vervolgens boorde ik met de accuklopboormachine en de houtboor 2 gaatjes in elk houten driehoekje.

Nadat ik alle oppervlaktes stofvrij had gemaakt met de Bosch EasyVac 12 accustofzuiger printte ik het woord “hoera” uit. Dit lijmde ik met de GluePen op de driehoekjes vast. Ik nam daarna wat garen en stak dit door de gaatjes. Omdat ik het geheel nog wat speelser wilde maken, voegde ik ook wat houten kralen toe. Zoals je ziet is de houten vlaggetjesslinger een super leuke eyecatcher die er perfect uitziet in de woonkamer, het eetgedeelte of de kinderkamer.

Wat heb je nodig

Bosch PWB 600 werkbank
Bosch EasyCut 12 accuzaagmachine
Bosch EasySander 12 accuschuurmachine
Bosch EasyImpact 12 accuklopboormachine
Bosch EasyVac 12 accustofzuiger
Bosch GluePen
Een houtboor met diameter 8mm
Een berken multiplex plaat van 60 mm x 14 mm en 10mm dik
Dik garen
Een schaar
Papieren letters
Twee spijkers of schroeven
Een hamer
Een meetlat of liniaal
Een potlood

Werkwijze

 • Teken 5 driehoeken op de houten plaat. Elke driehoek heeft gelijke zijden van ongeveer 16 cm.
 • Zaag de driehoeken uit met de accuzaagmachine.
 • Schuur met de accuschuurmachine alle kanten af, zodat er zeker geen splinters zijn. Ga eventueel ook over de oppervlaktes om oneffenheden weg te werken.
 • Boor met de accuklopboormachine en de houtboor 2 gaten in elke driehoek. Doe dit op ongeveer 1 cm van de kant, zowel links als rechts.
 • Schuur het hout rondom de gaten af en maak het mooi vlak.
 • Maak je werkoppervlak en de vlaggetjes stofvrij met de stofzuiger.
 • Bedenk een leuk woord zoals ‘hoera’, ‘feest’ of ‘party’ en print de letters uit. Knip ze uit en lijm ze met de GluePen op de houten vlaggetjes.
 • Knip het garen op maat. De lengte hangt af van hoe breed je de slinger wilt hangen.
 • Bepaal op welke afstand je de vlaggetjes van elkaar wilt hangen, 5 à 10 cm is ideaal.
 • Maak de vlaggetjes vast doormiddel van knoopjes. Zo gaan ze niet schuiven en blijven ze mooi op hun plaats hangen.
 • Voeg ook enkele houten kralen toe voor een speels effect.
 • Bevestig twee spijkers of schroeven in de muur en hang de houten vlaggetjesslinger op.

Tips

 • Je kunt met verschillende afmetingen van houten kralen werken. Dat maakt het geheel nog vrolijker. Wil je wat kleur toevoegen? Schilder de blanke houten kralen dan in een pasteltint. Heel leuk in de kinderkamer!
 • Zoek je nog meer creatieve ideetjes? Bosch lanceerde onlangs het online magazine All About DIY. Op dit platform vind je ideeën, inspiratie en handige tips & tricks voor iedereen die graag doe-het-zelft.

vt wonen&design beurs

Wil je dit doe-het-zelf idee graag maken met begeleiding? Kom dan naar de vt wonen&design beurs in Amsterdam van 3 t/m 8 oktober. Ik geef daar elke dag op de stand van Bosch workshops over hoe je deze houten vlaggetjesslinger zelf kan maken. Let op: je moet je wel vooraf inschrijven! Dit kan via deze link.

Bron: Tekst, styling en fotografie Anne-Catherine Gerets. In samenwerking met Bosch.

nog meer: wooninspiratie