WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de tuintrends van 2020

Verlang jij stiekem alweer naar het voorjaar, ook al is het hartje winter? Lees dan snel deze drie tuintrends voor 2020 en doe alvast ideeën op om je tuin een voorjaarsupgrade te geven. Je tuindroom waarmaken? Eerst TuinIdee! Zo geniet je straks optimaal van dat eerste lentezonnetje [in samenwerking met TuinIdee]

1. De milieubewuste eco-tuin

Word jij ook zo gelukkig van een tuin waar volop leven in zit? Een tuin waar de natuur haar eigen gang kan gaan? Laat dat nu net één van de grootste trends zijn. Aan de slag dus: vervang stenen en tegels door planten en je tuin is meteen al een stuk groener. Tip: kies voor sterke, bij voorkeur inheemse soorten. Maak de tuin vooral niet te netjes, afgevallen bladeren trekken insecten en daardoor vogels aan. Bijkomend voordeel is dat ze bij het vergaan de bodem verrijken. Gebruik verder milieuvriendelijke materialen en biologische plantenvoeding, vang regenwater op, maak een composthoop en denk ook eens aan vogelnestkastjes en insectenhotels. Ook leuk: leg een groen dak aan met vetplantjes. Sfeer in de tuin creëer je met een lichtjesslinger op zonne-energie. Zo draag je met jouw tuin bij aan een bewuste leefomgeving. Een betere wereld begint in je tuin! 

Tot ’s avonds laat buiten zitten is een

feest met zo’n buitenkeuken

2. De magie van een moestuin 

Komend jaar oogsten uit eigen tuin? De moestuin is terug van weggeweest. En wij snappen wel waarom, want zeg nou zelf: die heerlijke frisse salade smaakt toch extra lekker met zelf geteelde groenten en fruit? Alles puur natuur en van het seizoen, verser krijg je het niet. Bovendien geeft niets zoveel voldoening als het zien groeien van je eigen groenten. Voor een moestuin hoef je trouwens zeker geen grote tuin te hebben. Zelfs op een klein stadsbalkon of in de keuken kun je met een paar potten al je eigen sla, radijsjes, tomaten en komkommers kweken. Een verticale moestuin is trouwens een goede manier om ruimte te besparen. Denk aan een eetbare wand met geurige kruiden als lavendel, bieslook, tijm en rozemarijn. Die saaie buitenmuur of schutting krijgt zo een compleet nieuwe look én je planten lekker veel zonlicht. Een win-winsituatie! Heel veel inspiratie voor je eigen moestuin ontdek je op hét inspiratie-event op het gebied van tuinen: TuinIdee, van 13 t/m 16 februari in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.

3. De gezellige levensgenieterstuin

Kun je niet wachten om de barbecue of buitenkeuken weer aan te slingeren? Kijk je nu al reikhalzend uit naar die heerlijke lentezon zodat je eindelijk weer buiten kunt eten op je balkon of terras? Dan ben je het sociale tuintype dat houdt van sfeer en ontspanning. Komt dat even goed uit, want de tuin is steeds meer dé plek voor echte levensgenieters. En daar hoort natuurlijk een heerlijke zithoek bij met een overdaad aan zachte kussens. Met een overkapping boven je terras zit je altijd lekker droog. Plaats een vuurkorf en zorg voor sfeervolle buitenverlichting zodat je tot ’s avonds laat buiten kunt zitten. Met een BBQ of zelfs een volledige buitenkeuken wordt de tuin helemaal een verlengstuk van je huis. Fleurige planten en siergrassen maken het vakantiegevoel in eigen tuin af. Nu alleen nog wat vrienden uitnodigen om samen te genieten van je mini-paradijs.  

Wat je plannen voor het nieuwe tuinseizoen ook zijn, alle inspiratie en informatie die je nodig hebt, vind je bij Tuinidee. Ontdek TuinIdee van 13 t/m 16 februari 2020, in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Koop nu alvast je tickets via Tuinidee.nl/tickets en bespaar € 4,00.

nog meer: wooninspiratie