WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit is de perfecte raambekleding voor je openslaande deuren

Het mag nog geen lente zijn, maar wij kunnen niet wachten tot onze openslaande deuren weer wagenwijd open mogen. Toch je privacy behouden? De juiste raambekleding is het antwoord. En ja, dit geldt ook voor je openslaande deuren of schuifpui.

In samenwerking met Jasno

Precies genoeg zonlicht

Kun je je het moment vlak na je verhuizing nog herinneren? Alle spullen staan op hun plek, maar toch mist er iets. Het is de raambekleding! Fijne gordijnen, jaloezieën of shutters maken van je huis een thuis. Je creëert meer privacy, terwijl er toch voldoende daglicht binnenkomt. In de winter zorgt raambekleding voor sfeer in huis, in de zomer houd je er een deel van het zonlicht mee tegen. Kortom: win-win.

Kiezen

Voordat je een keuze maakt wat betreft stof of kleur, is het slim om goed na te denken over welke raambekleding in welke ruimte past. Zo zijn vitrages en inbetweens ideaal voor een subtiele demping van geluid, bovendien kun je niet zomaar je huis in kijken. Rolgordijnen en roljaloezieën zijn praktisch, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel licht er naar binnen valt én hoeveel privacy je creëert. Hetzelfde geldt voor shutters. Het grootste verschil tussen jaloezieën en shutters is dat je shutterpanelen naar de zijkant kunt openklappen of schuiven, zoals bij luiken, en jaloezieën optrekt net als rol- of vouwgordijnen. Gordijnen zijn naast sfeervol, ook de perfecte geluidsdempers. En dan heb je nog vouwgordijnen; die laat je op maat maken en hangen boven de radiatoren. Ofwel: fijn als je geen warmte in huis wil verliezen.

Luxe gevoel

Binnen de categorie raambekleding zijn wij dol op shutters. Deze donkere variant van Jasno is niet alleen functioneel, zwarte exemplaren zijn ook nog eens superstijlvol. Ideaal om een laagstaande zon buiten te houden en je kunt de lamellen makkelijk kantelen – en in elke gewenste stand draaien. Soms ook fijn: de panelen helemaal open zetten. Zo zet je het zonlicht in één beweging naar je hand. Wist je dat ze ook ideaal zijn voor openslaande deuren of schuifpuien? Tip: ga voor een railsysteem, daarmee schuif je de panelen zó opzij. Maar denk ook eens aan een schuifrail: daarmee schuiven de panelen voor elkaar weg. Los van de praktische voordelen geven shutters simpelweg een luxe gevoel in huis.

Licht en tóch privacy

Zwarte shutters te gewaagd? Ook een lichte variant is een stijlvolle keuze. Wit is tijdloos en klassiek. Ben je bang dat het te donker wordt in huis als je iets voor het raam hangt? Overweeg dan om de lamellen te kantelen: zo komt er meer licht binnen, terwijl je toch privacy behoudt. En het ziet er nog mooi uit ook.

Voor elk raam en elke ruimte

Ook zo’n chic gevoel aan je interieur toevoegen? De Primewood shutters van Jasno zijn gemaakt van het duurzame Paulownia hout, een lichte maar stevige houtsoort die geschikt is voor elk raam en elke ruimte. Zoek je raambekleding die ook geschikt is voor de badkamer? Dan zijn de Aqualine shutters – gemaakt van hoogwaardig kunststof – een slimme keuze: een beetje spatwater is voor deze shutters geen probleem, waarmee ze extra geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Welke shutters je ook kiest, ze worden altijd op maat gemaakt!

Zelf meemaken? In de showroom in Eersel bekijk je alle raambekleding in het echt.

Handig: online boek je heel eenvoudig een (gratis) adviesgesprek op maat. Een specialist komt dan bij je thuis met de kleurstalenkoffers en adviseert je wat het beste bij jouw interieur past. Hoe fijn.  

nog meer: wooninspiratie