WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit is de Deense woonstijl en zo pas je ‘m toe

De Deense woonstijl is al een tijd niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurwereld. Maar wat is het geheim van deze stijl en hoe pas je ‘m toe in eigen huis? Dit zijn volgens ons de 4 belangrijkste ingrediënten. En doe je mee met de giveaway dan maak alvast kans op je eigen stukje Deens design (in samenwerking met Kähler).

Rust & eenvoud

Het kleurenpalet in een Deens interieur is eenvoudig, licht en sober. Door het lage aantal zonuren in Scandinavische landen is wit een veelgebruikte basistint. Niet zo gek, het reflecteert extra daglicht en zorgt daarom voor die kenmerkende bleke sfeer. Accentkleuren worden met mate gebruikt en bestaan uit lichtgrijze en ijsblauwe tinten met hier en daar een toef zwart.

Grafische patronen

In een lichte basis mag je best wat meer de aandacht vestigen op bijzondere objecten. Grafische patronen als strepen, stippen en ruiten zijn vooral voor accessoires graag geziene gasten. Met de vazen uit de Omaggio collectie drukt Kähler een persoonlijke stempel op de Deense designgeschiedenis. Het klassieke ontwerp wordt gekenmerkt door staalblauwe penseelstreken wat zorgt voor instant sfeer. Elke streep is bovendien handgeschilderd en daarmee een knipoog naar het ambachtelijke gevoel wat ook zo belangrijk is binnen de Deense stijl. Zelfs zonder bloemen zijn deze vazen blikvangers voor in huis.

Natuurlijke materialen

Om te voorkomen dat een witte basis niet kil of afstandelijk aanvoelt voegen de Denen graag natuurlijke materialen toe aan hun interieurs. Een stoere houten eettafel of notenhouten dressoir bijvoorbeeld: zorgt voor een behaaglijk gevoel en verschillende houtsoorten zijn onderling moeiteloos met elkaar te mixen. Less is more in het geval van de Denen, maar wil je toch accessoires toevoegen ga dan voor onderzetters van marmer, rotan manden en zachte schapenvachten, succes verzekerd!

Design Klassiekers

In de meeste Deense huizen is er wel eentje te vinden: een echte Design Klassieker. Pronkstukken in een verder sobere basis geven direct een persoonlijke touch. Kostbaar hoeft zo’n aanschaf niet altijd te zijn: een statement kun je ook maken met een grote lamp, vintage fauteuil of XL print. Wees niet bang om te mixen: strak, vintage en design combineren prima met elkaar en maken deze stijl helemaal af.

Win!

Wij mogen 3 x een Omaggio vaas van Kähler weggeven. Vul het formulier hieronder in en maak kans op één van deze Deense Design Klassiekers.

Gefeliciteerd!
Elke van V. uit Nijmegen
Linda T. uit Tiel
Nynke P. uit Leeuwarden

Bron: in samenwerking met Kähler

nog meer: wooninspiratie