Deze kamerplanten en potten wil je hebben voor meer groen in huis

Planten stemmen vrolijk. Niet alleen omdat ze ieder interieur voorzien van een welkome portie groen, maar ook omdat veel planten een luchtzuiverende werking hebben. Dat is geen overbodige luxe voor trouwe thuiswerkers en behaaglijke binnenblijvers.

In samenwerking met elho

vtwonen-elho-potten
Potten uit de ‘vibes’ collectie van elho.

Duurzame potten

Het enige wat je nog hoeft te doen, is een plant uitkiezen die bij je past en een mooie pot scoren. En waarom zou je niet meteen voor een duurzaam exemplaar gaan? Dat duurzaamheid en mooi design goed samen gaan, bewijst elho. De natuur maakt gezond, gelukkig en geeft een energieboost. Daarom is elho er zuinig op en worden de designpotten uit hun collectie gemaakt met gerecycled plastic. De volgende planten geven stuk voor stuk de luchtkwaliteit in huis een ferme oppepper en geven een boost aan je humeur. Kiezen maar!

Sanseveria

De Sanseveria is de gedroomde plant van iedereen met een ietwat druk leven. De plant heeft weinig zonlicht nodig en neemt al genoegen met één tot twee keer per maand wateren.

Stylingtip: Deze huisplant komt in veel verschillende gedaantes, vaak met gele strepen. Die speelse strepen passen perfect in een ruimte met een bohemian uitstraling.

Potten uit de ‘vibes’ collectie van elho.

Mix & match potten in verschillende zachte kleurtinten zoals botergeel en zachtroze voor

een speelse look.

ZZ plant

ZZ is hier een afkorting voor ‘Zamioculcas Zamiifolia’. Een moeilijke naam voor een verder heel eenvoudige plant. Een beetje loslaten wat betreft verzorging kan best: de ZZ heeft alleen indirect licht nodig, vereist nauwelijks water en groeit als kool.

Stylingtip: Afhankelijk van de grootte kan deze plant bijna overal staan. Op de vensterbank, een kast of dressoir, de grond: hij is de moeilijkste niet. Omdat de ZZ een vrij neutrale look heeft, kan ‘ie wel een opvallend jasje gebruiken. De designpotten van elho uit de vibes-collectie komen in verschillende kleuren met een eigenzinnig ribpatroon. Ze zijn ook nog eens gemaakt van 100% gerecycled plastic. Groener wordt het niet.

Stylingtip: een neutrale plant kan wel een opvallend jasje gebruiken – in de vorm van een

toffe design-pot

Varen

De varen geeft veel zuurstof af, maar vraagt zelf ook om de nodige liefde en aandacht. Check regelmatig de grond: varens houden van veel water en zijn gebaat bij indirect licht.

Stylingtip: De varen doet het prima in de badkamer. Hang ‘m op voor dat retro jaren zeventig-gevoel. Ook de keuken is een misschien iets minder voor de hand liggende, maar minstens zo geschikte plek (mits niet in direct zonlicht).

Scindapsus Epipremnum

Alweer zo’n tongbreker, maar wel eentje die de lucht zuivert als geen ander. Daarnaast is de Scindapsus Epipremnum een vergevingsgezinde plant. Hangen de blaadjes slap? Geef hem wat water en een paar uur later staat de Scindapsus er alweer levenslustig bij.

Stylingtip: Hoog op een boekenplank of in een kast is de Scindapsus een blikvanger. De bladeren vallen sierlijk naar beneden waardoor ze hoge ruimtes bijna kunstig omlijsten.

Cactus

De cactus blijft voor altijd de lieveling van iedereen die het aan groene vingers ontbeert. Het enige wat deze plant nodig heeft, is veel licht. Vervolgens kan ‘ie weken aaneen zonder water. Zelfs onder strikte verwaarlozing groeien sommige varianten heel rap.

Stylingtip: Omdat de cactus niet veeleisend is, is deze plant ook een dankbaar stylingobject. Je kunt ‘m bijna overal kwijt. Cluster bijvoorbeeld verschillende cactussen bij elkaar op een bijzettafel of kies één grote cactus uit als het focuspunt van de ruimte.

Schoonheid van afval

Is zelfs een cactus onderhouden wat veelgevraagd? Dan biedt de self watering insert van elho uitkomst. Die geeft precies aan wanneer de plant dorstig is. Deze plantenhulp past ook perfect in een van de duurzame potten uit de vibes-collectie. Elho ziet de schoonheid van afval in en maakt van gerecycled plastic de mooiste bloempotten. Zo zie je maar weer dat een mooi uiterlijk, functioneel ontwerp en duurzaamheid heel goed samen kunnen gaan. Kijk, daar worden we blij van.

nog meer: wooninspiratie